La nostra Escola tindrà dispositius d’adrenalina per a casos de reaccions al·lèrgiques greus

Un de cada deu alumnes d’un menjador escolar té al·lèrgia a algun aliment i això vol dir que, en algun moment, pot fer una anafilaxis, és a dir, una reacció al·lèrgica greu. En aquest cas, l’únic tractament és l’adrenalina i, segons l’al·lergòloga Anna Salas, fundadora de l’empresa Adan Medical Innovation, la reacció ha de ser “immediata i ràpida”. En cas contrari, alerta, “es poden produir desenllaços fatals”.

És per aquest motiu que diversos centres educatius del Bages, entre ells l’Escola Montserrat, han començat una prova pilot per instal·lar dispositius d’adrenalina. Es tracta d’un dispositiu mèdic, connectat al Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), que va acompanyat d’una plataforma de telecontrol, mitjançant la qual es comprova l’estoc d’adrenalina, i la seva conservació. Tot i que de moment està en fase de prova,  l’empresa vol comercialitzar el producte a finals d’aquest any.

Els aparells -que s’han instal·lat al campus de la Universitat de Manresa, als dos edificis de la Joviat, a l’escola Oms i de Prat i a la nostra Escola- són un símil dels desfibril·ladors. En aquest cas, però, els dispositius estan connectats al SEM i es controlen remotament perquè l’adrenalina tingui la quantitat i la qualitat correcta. A més, la instal·lació dels aparells també va acompanyada d’una formació al professorat perquè puguin administrar el fàrmac en cas d’anafilaxis.

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ  DE DADES
Responsable ESCOLA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL MONTSERRAT
Finalitat Respondre a les consultes que realitzen els usuaris
Legitimació Consentiment de l’interessat.
Destinataris No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal.
Drets Accedir, rectificar i suprimir dades, així com altres drets, com s’explica en la informació addicional.
Informació Addicional Pot consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí.

Sessions informatives

Sol·licita la teva visita mitjançant aquest formulari o enviant un email a colmontserrat@xtec.cat

Les visites es realitzaran de dilluns a partir del dilluns 6 de maig a les 18:00h Selecciona a continuació, la sessió en la que estàs interessat