L’Escola Montserrat acull una jornada de PIMEC per abordar els reptes formatius per adaptar les competències professionals a les necessitats de les empreses

PIMEC constata que el 81% de les pimes del Bages presenta dificultats per cobrir llocs de treball. Així ho demostra l’estudi sobre les necessitats de Formació Professional al Bages de la patronal, presentat al llarg d’un acte que ha tingut lloc a l’Escola Montserrat sota el títol “L’FP Dual, vital per seguir creixent”, en la qual s’han abordat els reptes de la Formació Professional al Bages i com la modalitat Dual pot contribuir a adaptar els coneixements i les competències professionals de les persones als requeriments del mercat de treball local.

Entre altres qüestions, el document indica que més d’un 70% de les empreses locals tenen problemes per cobrir vacants a les seves àrees de producció. D’altra banda, la majoria de pimes, un 71,5%, considera que la transformació digital repercutirà molt o força en les necessitats de formació del seu sector.

Al llarg de la trobada, la directora de l’Àrea de Treball de PIMEC, Sílvia Miró, ha assegurat que “a les pimes els preocupa l’FP, per la manca de professionals i perquè troben a faltar una oferta formativa més ajustada a les necessitats del territori. Per això, a PIMEC treballem per identificar aquestes necessitats i demandes de les pimes del territori amb l’objectiu d’adaptar l’oferta formativa i aconseguir les millors estratègies formatives”. A més, Miró ha evidenciat davant els assistents a la trobada que la qualificació de les persones és una palanca per l’impuls del talent, reduint la permanència de les persones a l’atur i les dificultats de les empreses per reclutar persones treballadores, tenint en compte les característiques pròpies del teixit productiu del Bages i ajustant l’oferta formativa a les demandes de les empreses i als requeriments del mercat de treball local.

L’esdeveniment també ha comptat amb les intervencions inicials d’Adriana Delgado, alcaldessa de Sant Vicenç de Castellet, i Cristina Fabregat, consellera de l’Àrea de Promoció Econòmica i Desenvolupament Rural del Consell Comarcal del Bages. També hi ha participat Miquel Carrión, subdirector general de l’Àrea d’Ocupació Juvenil i Qualificació Professional del SOC, i Daniel Mauriz, director de l’Escola Montserrat, exposant la modalitat d’FP Dual. I, a continuació, una taula rodona sobre l’FP Dual al territori amb testimonis d’empreses de diferents sectors que han compartit les seves experiències amb Ariadna Rectoret, directora del Consorci de la Formació Contínua de Catalunya. Finalment, la cloenda de l’acte ha anat a càrrec de Juan José Torres, director del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), i Fabian Mohedano, president de l’Agència FPCat

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ  DE DADES
Responsable ESCOLA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL MONTSERRAT
Finalitat Respondre a les consultes que realitzen els usuaris
Legitimació Consentiment de l’interessat.
Destinataris No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal.
Drets Accedir, rectificar i suprimir dades, així com altres drets, com s’explica en la informació addicional.
Informació Addicional Pot consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí.

Sessions informatives

Sol·licita la teva visita mitjançant aquest formulari o enviant un email a colmontserrat@xtec.cat

Les visites es realitzaran de dilluns a partir del dilluns 6 de maig a les 18:00h Selecciona a continuació, la sessió en la que estàs interessat