La inserció laboral dels alumnes de l’Escola Montserrat està 30 punts per sobre de la mitjana catalana

L’estudi anual d’inserció laboral de l’Escola Montserrat situa la taxa d’atur dels nostres alumnes del curs 2019-2020 en un percentatge molt per sota de la mitjana catalana. En números globals, un 57% dels exalumnes de l’Escola treballa o combina feina i estudis, un 39% continua estudiant i només un 3,6% busca feina. Aquestes xifres situen la inserció laboral de l’Escola 30 punts per sobre de la mitjana catalana, en què un 33,4% dels joves d’entre 16 i 24 anys estan buscant feina. D’entre els joves que han estudiat algun cicle d’FP, la mitjana d’atur a nivell català és del 13,7%, segons els darrer Estudi d’inserció laboral dels Ensenyaments Professionals. Aquest estudi, com el propi de l’Escola, extreuen els resultats d’enquestes fetes als joves entre 6 i 9 mesos després d’haver acabat els estudis.

En el cas del cicles formatius de Grau Mitjà (a l’Escola Montserrat es fa Gestió administrativa i Atenció a les persones en situació de dependència), del curs 19-20 només buscaven feina un 2,3% dels alumnes, enfront de l’11,8% de la mitjana catalana. En el cas de Grau Superior (a l’Escola es fa Administració i finances, Màrqueting i publicitat, Educació infantil i Integració social), un 5,1 dels alumnes del centre buscaven feina enfront del 14,2% de mitjana a Catalunya. La inserció laboral global estava en un 56,6% a l’Escola Montserrat enfront del 45,5% de la mitjana dels qui havien fet FP a Catalunya.

Dades del curs 2018-2019

El darrer Estudi d’inserció laboral dels Ensenyaments Professionals també inclou les dades del curs 2018-2019. Aquell curs, buscaven feina un 4,3% dels alumnes de l’Escola Montserrat, enfront un 9,5% dels alumnes que havien fet FP a Catalunya. Cal destacar que l’estudi d’inserció laboral del centre bagenc recollia un dada rècord aquell any: cap dels alumnes dels cicles de Grau Mitjà buscava feina, això vol dir que tots estaven treballant o estudiant, o les dues coses alhora.

Una metodologia enfocada a la inserció laboral

A l’Escola Montserrat s’ha potenciat, els darrers anys, un canvi metodològic enfocat a potenciar la inserció laboral dels seus alumnes, amb l’objectiu d’aconseguir atur zero. Aquesta metodologia inclou una aposta clara per la modalitat dual (en què els alumnes de Grau Superior estudient i treballen durant tot el segon curs del cicle) i classes molt pràctiques en què els joves aprenguin fent, fugint de les tradicionals classes magistrals i teòriques.

 

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ  DE DADES
Responsable ESCOLA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL MONTSERRAT
Finalitat Respondre a les consultes que realitzen els usuaris
Legitimació Consentiment de l’interessat.
Destinataris No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal.
Drets Accedir, rectificar i suprimir dades, així com altres drets, com s’explica en la informació addicional.
Informació Addicional Pot consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí.

Sessions informatives

Sol·licita la teva visita mitjançant aquest formulari o enviant un email a colmontserrat@xtec.cat

Les visites es realitzaran de dilluns a partir del dilluns 6 de maig a les 18:00h Selecciona a continuació, la sessió en la que estàs interessat