La formació dual ens permet tenir alumnes que combinen la seva formació acadèmica amb l’aprenentatge professional

Entrevista a Jessica Carvallo de l’empresa Thor especialidades, que acull alumnes de l’Escola per fer les pràctiques de Dual

Per què vau decidir  convertir-vos en centre col·laborador dual de l’Escola Montserrat?

L’objectiu principal era disposar de persones qualificades per cobrir les necessitats com empresa. La formació dual ens permet tenir alumnes que combinen la seva formació acadèmica amb l’aprenentatge professional a Thor, augmentant la col·laboració entre escola-empresa.

Com valoreu l’experiència?

De forma molt positiva. L’experiència és enriquidora per a les dues parts: els alumnes posen en pràctica tot allò que aprenen a l’Escola,  i l’empresa pot col·laborar en el seu procés formatiu. Estem molt contents amb els alumnes que s’han incorporat de l’Escola Montserrat i destaquen la motivació i les ganes d’aprendre que aporten a la nostra empresa.

Aposteu per la gent jove?

Sí, sense cap mena de dubte. Creiem que les noves generacions cada vegada estan millor preparades, sobretot en la formació a nivell d’aptituds digitals. Si hi ha quelcom que caracteritza el jovent és la seva perspectiva innovadora i la renovació d’idees. Amb una bona motivació, es poden convertir en el futur de l’empresa.

Quines qualitats o requisits busqueu en els joves?

Ens agrada sobretot la proactivitat, l’aportació d’idees, i  la col·laboració amb l´equip de treball de què en forma part. És important que tingui una bona responsabilitat en el desenvolupament de les seves tasques, entenent que es troben integrades en el context general de l’empresa. Valorem el seu compromís amb l’organització, que tingui habilitats de comunicació i polivalència funcional.

Quines són les principals tasques dels alumnes que teniu actualment a l’empresa?

En el meu cas particular, parlem del Departament de Compres, on els alumnes s’integren dins del circuit de les compres, donant suport al departament, i realitzant entre d´altres tasques: recepcions/entrades al sistema de les comandes que rebem, control d´albarans (quantitat, preu i referència), revisió de factures de compra, introducció en el sistema de gestió, elaboració de documentació d’importacions per l’enviament a l’aduana, seguiment diari de les ordres de compra en procés d’entrega, etc.

Recomanaries a d´altres empreses la incorporació d´alumnes en modalitat dual? 

I tant que sí… La modalitat dual comporta una pràctica i una experiència única, on els alumnes poden aplicar coneixements que a les aules no s’aprenen. Els alumnes entren en contacte amb el món laboral, aportant noves idees, sovint enriquint les bases i els valors que ja estan instaurats a l’empresa.

Creus que la col·laboració escola-empresa és positiva per a la formació professional de l’alumne? 

El fet de col·laborar amb el professorat del centre educatiu, per concretar la programació que desenvoluparà cada alumne a l’empresa, així com la realització del seguiment de l’activitat formativa, ens fa estar constantment coordinats entre escola-empresa. I aquests mecanismes de coordinació esdevenen positius per a la formació de l’alumne. Els permet créixer molt a nivell professional.

Què heu pogut aportar vosaltres, com a empresa, en aquest procés de formació?

Com a empresa, assumim responsabilitats de formació continuada, i adaptem aquesta a les necessitats, amb l’objectiu final de millorar la formació rebuda a les aules, i fer-la més útil al sistema productiu, millorant així l’ocupabilitat dels joves. Els alumnes adquireixen les competències necessàries per a la seva posterior incorporació al món laboral.

Creus que és bo per un alumne apostar per la formació professional? 

Creiem que actualment i davant de la situació de crisi que patim a nivell general, hi ha una problema amb l’ocupabilitat dels joves, i un sistema de formació professional com el dual permet aquesta introducció al món laboral, aportant oportunitats, que creiem que són necessàries.

Contractaríeu abans un alumne que coneguéssiu perquè prèviament ha fet dual amb vosaltres? 

Seria un punt al seu favor el fet de poder comptar amb algú que ja ha estat en contacte amb la nostra organització, i que en coneix els seus valors i principis.

Què creus que és el més important per un treballador perquè mantingui el seu lloc de treball?

Els factors més importants són l’estabilitat laboral, la flexibilitat, els beneficis, la compensació i les oportunitats per utilitzar habilitats i aptituds en el desenvolupament del seu lloc de treball. Molt important és la formació continuada que et permeti seguir avançant en aquest procés d’adquisició d’aptituds i eines.

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ  DE DADES
Responsable ESCOLA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL MONTSERRAT
Finalitat Respondre a les consultes que realitzen els usuaris
Legitimació Consentiment de l’interessat.
Destinataris No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal.
Drets Accedir, rectificar i suprimir dades, així com altres drets, com s’explica en la informació addicional.
Informació Addicional Pot consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí.

Sessions informatives

Sol·licita la teva visita mitjançant aquest formulari o enviant un email a colmontserrat@xtec.cat

Les visites es realitzaran de dilluns a partir del dilluns 6 de maig a les 18:00h Selecciona a continuació, la sessió en la que estàs interessat