Aprenentatge col·laboratiu

Joana Luna

Les noves tendències en l’educació porten un seguit d’activitats i formes de fer per  a alumnes i professors, que segurament no es plantejaven fa uns quants anys. En els estudis de Formació Professional és on més es necessita provar i experimentar el que s’aprèn a l’aula.

Els aprenentatges actuals no són només absorbir coneixements, aprendre de memòria per contestar un examen o preparar un text per a una exposició oral sinó que són importants altres elements com l’aprendre fent, experimentar per posar en pràctica el que s’aprèn, assolir les capacitats o destreses necessàries per a la futura professió, tenir coneixement de l’entorn, relacionar-se amb els altres dins i fora de la classe, interactuar amb la societat a través de les noves tecnologies…

L’alumnat necessita la combinació de les diferents formes d’aprendre per enfrontar-se als reptes de la societat i del món empresarial que trobaran quan hagin d’entrar al món laboral. En aquest sentit, l’Escola Montserrat fa temps que ha apostat per l’aprendre fent per als seus alumnes.

L’alumnat surt de l’aula per aprendre amb l’entorn i alhora aportar els seus coneixements tant amb la natura com amb les empreses, institucions de cura de les persones, altres escoles i llars d’infants, organismes oficials, entitats altruistes i la pròpia Administració.  Això els fa conèixer i connectar amb la realitat del món que els envolta.

Una altra manera d’aprendre fent es produeix dintre de la pròpia escola. La nostra manera de fer és molt pràctica però no es limita només a cada grup a la seva classe sinó que apostem per les col·laboracions entre nivells, de tal manera que alumnes d’un curs superior pugui fer una explicació d’algun tema a alumnes del curs inferior. Això té avantatges per a les dues parts: els que preparen la classe han de repassar, entendre què han d’explicar, elaborar una bona comunicació i perdre la por a parlar davant dels altres. Pels que escolten, representa un canvi en la rutina, veure que hi ha altres formes de fer una classe i que, segurament amb només dos o tres anys de diferència, hi ha un alumne que és capaç d’explicar als altres allò que ha après.

La frase que diu “si ho entens ho saps explicar” es posa en pràctica a l’Escola Montserrat.

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ  DE DADES
Responsable ESCOLA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL MONTSERRAT
Finalitat Respondre a les consultes que realitzen els usuaris
Legitimació Consentiment de l’interessat.
Destinataris No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal.
Drets Accedir, rectificar i suprimir dades, així com altres drets, com s’explica en la informació addicional.
Informació Addicional Pot consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí.

Sessions informatives

Sol·licita la teva visita mitjançant aquest formulari o enviant un email a colmontserrat@xtec.cat

Les visites es realitzaran de dilluns a partir del dilluns 6 de maig a les 18:00h Selecciona a continuació, la sessió en la que estàs interessat