FP i temps d’incerteses

Roser Gost, professora de l’Escola Montserrat

L’FP, i en especial l’FP DUAL, són claus per millorar l’ocupabilitat de les persones en un context on la COVID-19 ha transformat el mercat laboral i el dia a dia de les empreses.

Per una banda, l’experiència d’aprenentatge on-line durant els últims 2 anys és una oportunitat per millorar les anomenades upskilling ja que requereix aprendre a utilitzar diferents eines en un temps molt curt i millorar la capacitat d’adaptació i la resiliència.

Tot això també és present a les empreses del nostre entorn. Moltes s’han adaptat en temps rècord a les plataformes digitals, al teletreball i han viscut un procés de reconversió i adaptació als canvis en el mercat.

Empreses i alumnes també s’estan enfrontant a una nova reformulació sobre els conceptes de Seguretat i Incertesa.

L’FP té una gran fortalesa a l’hora d’adaptar-se a tots aquests canvis. Són estudis professionalitzadors curts, pràctics, flexibles i posen l’alumne en contacte amb el teixit empresarial. Amb les pràctiques (FCT) i, en especial amb la modalitat FP Dual, els nostres alumnes viuen en directe tots aquests canvis i adaptacions que estan fent les empreses del nostre entorn.

Això és molt important ja que garanteix a les empreses que els nostres alumnes tenen una formació tècnica i una experiència suficient que els facilitarà una integració i adaptació ràpida i eficaç a l’entorn empresarial actual.

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ  DE DADES
Responsable ESCOLA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL MONTSERRAT
Finalitat Respondre a les consultes que realitzen els usuaris
Legitimació Consentiment de l’interessat.
Destinataris No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal.
Drets Accedir, rectificar i suprimir dades, així com altres drets, com s’explica en la informació addicional.
Informació Addicional Pot consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí.

Sessions informatives

Sol·licita la teva visita mitjançant aquest formulari o enviant un email a colmontserrat@xtec.cat

Les visites es realitzaran de dilluns a partir del dilluns 8 d'abril a les 18:00h Selecciona a continuació, la sessió en la que estàs interessat