Cicles de noies? O cicles de nois?

Joana Luna

Aquesta passada setmana, el dijous 25 de novembre, està marcat al calendari i destacat com el dia en què es defensa la llibertat i la seguretat de les dones, davant de la violència i d’agressions masclistes de tot tipus. Vull aprofitar l’efemèride per posar en valor i reivindicar l’alumnat femení. A l’escola Montserrat sempre ens hem volgut afegir a les reivindicacions dels col·lectius desfavorits o que pateixen discriminacions en algun àmbit de la societat i, com no podia ser d’una altra manera, vam fer actes solidaris i reivindicatius per part del diferents cursos de l’escola que han estat publicats en les xarxes socials i mitjans de comunicació.

La nostra escola que ja té més de 40 anys d’experiència en Formació Professional, des de els seus inicis ha volgut impartir uns valors a l’alumnat que fomentin la igualtat, el respecte, la solidaritat i el treball participatiu en l’aprenentatge. Hem apostat per l’educació en la integració i la no discriminació de cap tipus entre el nostre alumnat. Cal destacar que ha estat una escola majoritàriament de dones per l’alt percentatge d’alumnes noies respecte d’alumnes nois i que en tot moment s’ha lluitat pels seus drets i hem apostat per la  integració de totes i cadascuna d’elles.

El fet de que la majoria del nostre alumnat siguin noies segurament es deu, en part, als cicles que impartim que són de les Famílies d’Administració i de Serveis socioculturals i a la comunitat, on tradicionalment hi ha més noies. Les professions que se’n deriven d’aquests estudis en gran mesura les ocupen les dones i per tant tot resulta molt natural. Per contra, és cert que als cicles de la Família de Comerç hi ha més percentatge de nois.

Com a exemple de això us posaré unes dades: Els cicles d’Administració els ocupen en un 70% les noies en grau mitjà, però baixa al 60% en grau superior, on es nota increment de nois. Quant als cicles socioculturals és molt més majoritari l’alumnat femení ja que està entre el 85% i el 90% en el cicle d’Atenció a persones en situació de dependència i al voltant del 95% en Educació Infantil, on hem tingut cursos amb alumnat 100% femení.

Fem un canvi i que no hi hagi cicles de noies i cicles de nois, sinó aprenentatge i creació de futur en l’activitat que ens agradi. Deixem de banda els estereotips i les etiquetes i fem el que vulguem sense cap mena de por. És cert que en els últims cursos es nota un lleuger increment de nois en aquest cicles que tradicionalment s’han dit per dones i volem que això continuï així, per tant animem a tots els nois que dubten o pensen que no és per ells a que incrementin les estadístiques d’alumnat en cicles formatius mal considerats femenins.

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ  DE DADES
Responsable ESCOLA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL MONTSERRAT
Finalitat Respondre a les consultes que realitzen els usuaris
Legitimació Consentiment de l’interessat.
Destinataris No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal.
Drets Accedir, rectificar i suprimir dades, així com altres drets, com s’explica en la informació addicional.
Informació Addicional Pot consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí.

Sessions informatives

Sol·licita la teva visita mitjançant aquest formulari o enviant un email a colmontserrat@xtec.cat

Les visites es realitzaran de dilluns a partir del dilluns 6 de maig a les 18:00h Selecciona a continuació, la sessió en la que estàs interessat