En què es fixa una empresa quan demana alumnat  de pràctiques o per treballar?

Quan sona el telèfon a l’Escola Montserrat i a l’altra banda hi ha una empresa pot ser per diferents motius: oferiment d’un producte o servei, confirmació d’una comanda o bé, i la més interessant per a nosaltres, demanda d’un estudiant per a la realització de les pràctiques o per treballar.

Aquests dos últims motius de trucada, com dic, són els que realment més il·lusió ens fa atendre perquè tenen com a objectiu donar l’oportunitat a un estudiant, en moltes ocasions la primera, d’incorporar-se a una empresa i començar una relació que solidificarà la base de la seva carrera professional.

Per la llarga trajectòria de l’Escola en FP i la seva estreta relació amb les empreses, aquestes comunicacions són cada vegada més repetides i es tradueixen en una major inserció dels nostres estudiants i tècnics.

En aquesta trucada es descriu o redacta el perfil sol·licitat i, malgrat el que alguns estudiants poden pensar, no es parla del seu expedient acadèmic. Les seves notes no són el factor imprescindible a l’hora de prendre una decisió, però quin és?

  • Que sàpiga treballar en equip i que sigui conscient que les seves tasques repercuteixen en el conjunt de l’activitat de l’empresa.
  • Flexible i adaptable als canvis que a diari es poden trobar.
  • Amb iniciativa. No tenir gens de por a l’hora d’expressar les seves idees perquè segur que seran rebudes com a propostes de millora.
  • Responsable i compromès amb les seves obligacions.

La llista és més llarga però aquestes competències esmentades sempre hi són i sempre hi són de les primeres, totes elles amb el mateix nivell d’importància.

Benvingudes totes les trucades, tenim l’alumnat que busqueu!

Crèdits

Disseny i programació web

pikstudio

Fotografia

Mercè Rial