L’FP basca, la millor del món?

Dani Mauriz, director de l’Escola Montserrat

Fa pocs dies he tingut el plaer d’assistir al Congrés Internacional de Formació Professional que s’ha fet a Donostia. Fa anys que segueixo de prop l’FP a Euskadi i m’atreveixo a dir que és una de les millors del món, si no la millor! Un govern compromès, una xarxa de centres formatius molt potents i unes empreses que creuen en l’FP i aposten per ella. L’ecosistema perfecte.

En un moment en què la Formació Professional comença a ser reconeguda com una de les principals vies d’inserció laboral dels joves i un dels eixos a continuar treballant en el futur, veure com els bascos caminen anys llum per davant és absolutament inspirador. La suma d’Administració pública i sector privat, i una comunitat educativa que té vocació i sent l’FP, han fet possible que desenvolupin constantment noves tecnologies i metodologies per millorar la Formació Professional, la preparació dels joves i la resposta que dona a empreses i societat.

He tingut la sort de poder assistir al Congrés en diverses ocasions. Per una banda, envejo la seva situació; per altra banda, els agraeixo molt que comparteixin el seu know how perquè torno a casa motivat per continuar millorant la nostra Escola Montserrat encara que sigui a petita escala.

Emmirallar-se en els que van al capdavant ens enriqueix i ens fa plantejar nous horitzons. Si fa uns anys ens haguessin dit que l’Escola Montserrat batria rècord d’alumnes inscrits, de número de pràctiques, d’empreses col·laboradores i de xifres d’inserció laboral, no ens ho hauríem cregut. I ho hem fet! Amb passió i convicció, tot és possible.

Crèdits

Disseny i programació web

pikstudio

Fotografia

Mercè Rial