“Els estudiants en pràctiques ens aporten energia, coneixements renovats i innovació”

MONTSE BADIA, ALCALDESSA DE CASTELLBELL I EL VILAR

 

Quina és la principal funció de les administracions locals?

L’Administració local, com la més propera a la ciutadania, ha de portar a terme la gestió dels serveis bàsics essencials que necessitem per viure i conviure en col·lectivitat: gestió subministres (enllumenat, aigua), gestió de residus, clavegueram, cementiri, seguretat… En el nostre cas, a més, tenim el servei d’escola bressol municipal (on acollim estudiants en pràctiques de l’Escola Montserrat), servei de dinamització cultural i juvenil, entre d’altres.

 

La Covid-19 us ha obligat a reinventar-vos?

La pandèmia ens ha posat a prova, i com tota crisi implica que ens haguem de despertar i sortir de rutines. El confinament ha fet possible que poguéssim fer modificacions de partides i crèdits inicials per destinar-los a ajudes reintegrables per a empreses, autònoms de forma directa o a la ciutadania que es volgués acollir als programes de rehabilitació d’edificis, instal·lació de fotovoltaiques i microdepuradores. Amb aquests ajuts també volem que les empreses o autònoms locals puguin tenir encàrrecs per desenvolupar aquests programes. Es tracta de reactivar l’economia local. També hem hagut d’incrementar les partides socials, i neteja viària, etc.

 

Què valoreu més en un professional: les competències tècniques (formació) o les transversals?

Les transversals. L’actitud és molt important. Les competències tècniques són necessàries, però el que acaba definint un/a bon/a professional són les transversals. Treball en equip, actitud, creativitat, proactivitat, acompanyat tot plegat amb bones dosis d’empatia i assertivitat.

 

Com valoreu la tasca de centre de formació professional com el nostre?

Tradicionalment s’ha enfocat la formació superior en universitària tradicional. En canvi, el temps està posant en relleu i valor la necessitat de la formació dual. Personalment hi crec, i des del vostre centre heu fet una bona aposta educativa. Des de l’Administració tenim la sort de poder tenir estudiants en pràctiques que ens aporten energia i coneixements renovats, noves formes de treball, sobretot innovació. Es tracta d’una experiència enriquidora i de creixement personal mutu.

 

En què hauríem de millorar?

Es va en la bona línia, però també caldria aprofundir en altres àrees més enllà de la comptable i financera. Un dels àmbits que necessitem reforçar és el medi ambient (jurídicament i tècnicament). Poder tenir personal administratiu amb coneixements d’urbanisme, medi ambient, contractació pública, patrimoni, gestió de serveis, recursos humans, etc… és molt important.

 

Creieu que s’ha d’apostar per la gent jove? Tenen talent?

Òbviament! No és caure en un tòpic si dic que sou el futur. Necessitem gent jove per créixer i subsistir social i econòmicament. Necessitem gent jove ben formada, amb recursos i més oportunitats. Sobretot motivada. Us hem de motivar!

 

Com ha estat la col·laboració en pràctiques/Dual que heu fet amb l’Escola?

Ha estat una experiència molt enriquidora. Des del personal de l’escola bressol sempre han dit que han tingut la sort de conèixer bons/es professionals, i que han aportat moltes idees interessants que han quedat consolidades a l’escola. Per tant, l’escola ha millorat gràcies a aquests/es joves que hem tingut en pràctiques.

 

Recomanaries a altres empreses la col·laboració en pràctiques/ Dual?

Sí, si volem gent formada i aprendre les noves tendències cal tenir relacions de col·laboració entre empresa i centres formatius. És imprescindible. El futur d’aquest país passa per aquí. Més formació dual i col·laboració entre empresa (incloses les administracions públiques) i formació.

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ  DE DADES
Responsable ESCOLA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL MONTSERRAT
Finalitat Respondre a les consultes que realitzen els usuaris
Legitimació Consentiment de l’interessat.
Destinataris No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal.
Drets Accedir, rectificar i suprimir dades, així com altres drets, com s’explica en la informació addicional.
Informació Addicional Pot consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí.

Sessions informatives

Sol·licita la teva visita mitjançant aquest formulari o enviant un email a colmontserrat@xtec.cat

Les visites es realitzaran de dilluns a partir del dilluns 6 de maig a les 18:00h Selecciona a continuació, la sessió en la que estàs interessat