Teletreballar com a professora en zero coma

Montse Prieto - Professora de Formació Professional

Montse Prieto, professora de l’Escola Montserrat

El passat dijous 12 de març a les 13:30 vaig fer l’última classe presencial. En un pim pam ens vam trobar tots a casa amb una important missió, frenar la corba de contagis del coranavirus, un cop superat el primer esglai el claustre en ple de l’escola Montserrat va decidir per unanimitat que aquest bitxet no ens aturaria i en això ens estem dedicant en jornada pràcticament completa, a fer que els nostres alumnes avancin en la mesura del possible i segons les seves circumstàncies en el seu aprenentatge, així que d’un dia per l’altre vaig iniciar el meu teletreball com a professora.

La primera acció que vaig dur a terme va ser contactar amb els meus alumnes, de tots els mitjans tecnològics que tenim al nostre abast vaig triar el whatsapp principalment per la seva immediatesa i per ser el mitjà de comunicació més habitual entre el jovent, a més, en el cas dels alumnes dels que ja sóc tutora ja tenia un grup amb ells i els altres alumnes vaig crear un enllaç per tal que s’afegissin ells sols a un grup amb mi. Pot semblar una bogeria que els meus alumnes tinguin el meu whatsapp però per mi no hi ha cap problema i ells agraeixen aquesta comunicació tan directe.

Una vegada establert el canal de comunicació principal vaig pensar que la millor manera d’intentar que avancessin en el seu aprenentatge era mitjançant la realització de vídeo tutorials en els quals gravo la pantalla de l’ordinador mentre els hi dono les explicacions corresponents, aquests vídeos els vaig penjant en un canal de youtube propi, paral·lelament els hi vaig posant tasques relacionades amb aquests. Els primers dies van ser una mica caòtics però ara ja s’han acostumat a aquesta manera de treballar i van avançant. Tot i que jo sempre he fet servir el Moodle de l’escola als meus alumnes els hi va semblar que amb el Google Classroom no es perdien tant i he acabat obrint una classe per cada grup.

 

Reinventar-se diuen! Doncs cap problema, amb alegria! Sempre he pensat que de les crisis neixen oportunitats i jo les penso aprofitar, estic generant molt materialque podrà ser de reforç per als meus nous alumnes, estic millorant les meves competències TIC.

 

Una de les coses que més agraeixen els meus alumnes és la teletutoria, un cop a la setmana fem una sessió de tutoria utilitzant el meet (aplicació de vídeo conferència) durant aproximadament una hora posem en comú els temes que més els preocupen i ens donem suport moral per poder dur a terme el confinament de la manera més lleugera possible. Hi ha alumnes que fins i tot han pres un rol d’animadors i m’ajuden moltíssim en aquest paper d’aixecar els ànims de la tropa. Ens queden encara unes quantes setmanes de confinament que ens faran ser uns experts en el teletreball, només espero poder acomiadar en viu els meus alumnes el dia de la graduació. Així que quedem-nos a casa però no aturats… aprenent!

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Crèdits

Disseny i programació web

pikstudio

Fotografia

Mercè Rial