Motors en marxa per al nou curs

Dani Mauriz, director de l’Escola Montserrat

Els mesos passen volant. Ni ens n’adonem i ja estem acabant un curs i amb els motors en marxa per preparar el següent. Estem a les últimes setmanes de curs, tancant projectes, acabant temaris, fent pràctiques i exàmens, posant-ho tot a punt per tancar un cicle que culminarà amb els actes de graduació, a mitjan juny.

Però en lloc de relaxar-nos perquè ja som, de nou, a la fi d’una etapa, hem d’estar amb tots els sentits posats en el curs que iniciarem al setembre. Aquests dies hi ha les preinscripcions per als cicles de grau mitjà (Gestió administrativa i Atenció a les persones en situació de dependència) i continuen arribant matrícules per als de grau superior en modalitat dual (Administració i finances, Màrqueting i publicitat i Educació infantil. I també per als dos nous cicles que estrenarem a la FEDAC Manresa: Animació sociocultural i turística i Integració social).

És una roda que mai no para. Vaja, o no la deixem parar perquè cada dia maquinem nous projectes i nous reptes que ens permetin continuar treballant cap al nostre objectiu principal: formar professionals 10 que puguin aportar frescor i valor a les empreses on s’incorporin.

L’Escola Montserrat ha fet una aposta molt clara per la formació dual, que combina la formació compartida entre centre i empresa i que permet als alumnes estar treballant en una empresa real per agafar experiència i, a més, cobrar un sou a finals de mes. És una modalitat encara poc explotada a casa nostra, però amb una llarga trajectòria i resultats contrastats en altres països. Vam ser pioners, ens vam llançar a la piscina amb la convicció que la trobaríem plena d’aigua, i els anys ens donen la raó: tenim uns elevats índexs d’inserció laboral entre els nostres exalumnes i practiquem cada dia la metodologia de l’aprendre fent.

No hi ha millor professional que aquell que prova, s’equivoca, cau i s’aixeca, i desenvolupa capacitats i habilitats per fer front, amb creativitat i destreses, a qualsevol situació laboral.

L’Escola Montserrat acumula 70 anys d’història. Una llarga trajectòria que no hauria estat possible sense el compromís i la passió dels equips docents que hi han passat, però tampoc sense la confiança dels nostres alumnes i les seves famílies. A ells els ho devem tot. És per això que no ens permetem el luxe de parar ni relaxar-nos. Cada hora i cada esforç dedicat a l’Escola per a nosaltres té la seva recompensa. Creiem en la FP, potenciem la modalitat dual, i volem contribuir a generar riquesa i valor professional. I això val tots els esforços!

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Crèdits

Disseny i programació web

pikstudio

Fotografia

Mercè Rial