160 alumnes ja han passat pel servei d’orientació professional de l’Escola

Dani Mauriz, director de l’Escola Montserrat

A principis d’any vam posar en marxa un servei d’orientació laboral a l’Escola Montserrat. Es tracta d’un acompanyament dels alumnes del centre mentre dura el seu procés de recerca de feina o fins que comencen uns nous estudis posteriors al cicle que han fet a l’Escola. És com un cordó umbilical entre el centre i el món laboral, un fil que ens permet ser al costat dels alumnes, assessorant-los i acompanyant-los en la transició post-Escola.

Durant el primer semestre de funcionament d’aquest servei s’han fet entrevistes i seguiment a 160 alumnes del centre: entrevistes inicials, gestió de la borsa de treball, acompanyament en la recerca activa de feina, en els primers passos si l’alumne vol crear la seva pròpia empresa, en el pas cap a la universitat. Volem ser al seu costat perquè defineixen objectius laborals, analitzin els factors d’ocupabilitat, identifiquin i desenvolupin les competències necessàries… Sempre en coordinació amb l’equip de professorat del centre per avançar tots junts cap a l’objectiu fixat: 100% d’inserció laboral.

No és fàcil per a un centre petit com el nostre assumir reptes així. Els recursos són limitats i cal ser molt creatius per fer encaixar totes les peces. Però estem convençuts que és un plus que se suma a l’ADN de la nostra Escola: sempre hem dit que som com una gran familia, que oferim una atenció personalitzada i propera per gestionar el millor possible les habilitats de cada un dels alumnes. I què hi pot haver més personalitzat que una orientadora al servei de cada alumne per fer-li un acompanyament fins que trobi feina o continuï estudiant a la universitat?

Tenim molt clar que la missió de l’Escola Montserrat no és només donar classes i transmetre coneixements als nostres joves. Aquesta és una part important, sí, però tant o més important és preparar-los en les competències necessàries per afrontar el repte del mercat laboral amb garanties d’èxit. Les dades d’inserció laboral dels exalumnes de l’Escola són certament elevades, però som tan ambiciosos que ho volem tot: cap alumne sense feina.

I aconseguir aquest gran repte passa per preparar-los de forma professional,  però també passa per participar en el seu procés de formació personal,  per ajudar-los a desenvolupar i identificar les seves habilitats, a triar el millor possible el seu futur, a treballar en equip, a ser creatius i a no rendir-se. De tot això dependrà que es converteixin en uns professionals de primera línia.

Per sort, molts dels nostres exalumnes que continuen en contacte amb l’Escola ens fan adonar que anem pel bon camí i ens esperonen a fer-ho encara millor. El nou servei d’orientació va ser una aposta arriscada però ja s’ha convertit en una peça important en el nostre trencaclosques educatiu i formatiu. I quan veus que totes les peces encaixen, la satisfacció és màxima!

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ  DE DADES
Responsable ESCOLA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL MONTSERRAT
Finalitat Respondre a les consultes que realitzen els usuaris
Legitimació Consentiment de l’interessat.
Destinataris No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal.
Drets Accedir, rectificar i suprimir dades, així com altres drets, com s’explica en la informació addicional.
Informació Addicional Pot consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí.

Sessions informatives

Sol·licita la teva visita mitjançant aquest formulari o enviant un email a colmontserrat@xtec.cat

Les visites es realitzaran de dilluns a partir del dilluns 6 de maig a les 18:00h Selecciona a continuació, la sessió en la que estàs interessat