Augmenta la confiança cap a l’FP

Dani Mauriz, director de l’Escola Montserrat

Repassant dades de l’Instituto Nacional de Estadística es confirma allò que ja intuïm i vivim en el nostre dia a dia els qui ens dediquem a l’FP i hi creiem: la Formació Professional es va guanyant, a poc a poc però amb pas ferm, la confiança de la ciutadania. El curs 2012-2013, d’entre els estudiants que escollien formació postobligatòria, només un 36% triaven un cicle formatiu professional de grau mitjà mentre que la resta es matriculaven a Batxillerat. En les darreres estadístiques, la xifra ja s’acosta al 45%.

A més, en el cas de Catalunya aquest progrés queda encara més palès quan repassem dades respectes altres comunitats de l’Estat espanyol. Catalunya és el segon territori on la Formació Professional té més demanda, darrera la Comunitat Valenciana, que encapçala el rànquing.

Així doncs, constatem amb dades objectives que l’FP va guanyant alumnat i que comença a situar-se com una opció molt potent en l’itinerari formatiu dels nostres joves. Allò que abans era desprestigiat i vist, sovint, com l’única possibilitat per als qui no volien “estudiar”, s’està posicionant actualment com una alternativa perfectament vàlida i competent, com una opció voluntària per a joves d’edats i interessos diferents que veuen la Formació Professional com la via més adequada per obtenir una formació específica, professionalitzada i amb un elevat grau d’inserció laboral.

A l’Escola Montserrat fa 40 anys que ens dediquem a la Formació Professional, perquè hi creiem i perquè estem convençuts que és una opció excel·lent i amb grans resultats per a una part important dels joves. Per sort, vivim en primera persona com l’FP està cada cop més acceptada i més ben valorada, com els mateixos alumnes posen en valor la nostra aposta clara per classes pràctiques, formació especialitzada, professorat expert en el seu àmbit… I tot això fet des de la proximitat que ens permet la dimensió d’un centre com l’Escola Montserrat, atents a les necessitats, habilitats, competències i preferències de cada un dels nostres alumnes, posant al seu servei guiatge i acompanyament perquè puguin enfocar el seu futur professional de la millor manera possible.

Estem molt orgullosos de les elevades xifres d’inserció laboral dels nostres exalumnes. I estem molt satisfets de veure com creix l’acceptació de la Formació Professional. Convençuts, des de la nostra responsabilitat personal i professional, que estem contribuint, des de la nostra petita parcel·la, a formar una generació excel·lentment preparada per afrontar els reptes de futur.

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ  DE DADES
Responsable ESCOLA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL MONTSERRAT
Finalitat Respondre a les consultes que realitzen els usuaris
Legitimació Consentiment de l’interessat.
Destinataris No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal.
Drets Accedir, rectificar i suprimir dades, així com altres drets, com s’explica en la informació addicional.
Informació Addicional Pot consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí.

Sessions informatives

Sol·licita la teva visita mitjançant aquest formulari o enviant un email a colmontserrat@xtec.cat

Les visites es realitzaran de dilluns a partir del dilluns 6 de maig a les 18:00h Selecciona a continuació, la sessió en la que estàs interessat