Job Match: sumant forces amb les empreses

Dani Mauriz, director de l’Escola Montserrat

Uns 50 alumnes de l’Escola que el curs vinent faran formació dual i més de 40 empreses implicades a fer-ho possible. Aquesta és la grandesa del nostre teixit social i empresarial, el treball en comú Escola-empreses per formar els nostres joves i preparar-los per a un futur professional brillant. L’aposta decidida de l’Escola Montserrat per la Formació Professional Dual (que permet que l’alumne faci pràctiques remunerades durant tot el segon curs del cicle) passava per la complicitat de les empreses i el seu compromís per acollir els nostres alumnes, ajudar-nos a formar-los, tenir-los a les seves plantilles durant tot un curs i pagar-los aquestes pràctiques.

Doncs bé, el Job Match que vam fer la setmana passada, l’espai de trobada entre empreses i aspirants, va ser la culminació d’aquest procés, la cirereta que coronava el pastís. Representants de les empreses van venir al nostre centre a conèixer els alumnes que havien demanat fer les pràctiques a casa seva, van poder parlar-hi i entrevistar-los, els joves es van poder explicar, entregar currículums i parlar de les seves motivacions i passions professionals.

Vam idear aquesta fórmula per donar valor i visibilitat a la formació dual i estem molt satisfets amb el resultat. Veure les nostres aules plenes d’alumnes dels cicles d’Administració i finances, Màrqueting i publicitat i Educació infantil fent entrevistes reals amb empreses on treballaran el curs vinent és una satisfacció i una gran festa de consolidació del Dual, aquest sistema que ja triomfa en diversos països europeus i que a casa nostra sembla que encara és massa desconegut.

Amb la FP Dual, els alumnes combinen 5 hores diàries de treball remunerat en una empresa real amb la formació a l’Escola. Se us acut millor manera d’agafar experiència en el mercat laboral? Se us acut millor manera de motivar els alumnes? Se us acut millor manera de brindar a les empreses l’oportunitat que puguin recuperar la figura de “l’aprenent” i formar professionals adaptats a les seves necessitats reals?

A l’Escola, que els darrers cursos ja havíem fet Comerç internacional dual, teníem clar que aquest és un sistema de futur i amb garanties d’inserció laboral. Per això vam voler ampliar-nos a nous cicles i donar l’oportunitat a més joves. No hauria estat possible si les empreses no s’hi haguessin compromès. Després d’una intensa feina prèvia de contactes, reunions, trobades, preparació i d’explicar una i mil vegades els avantatges i funcionament de la FP Dual va arribar el dia del Job Match i vam veure que el nostre somni es convertia en realitat.

No tinc prou paraules per agrair la complicitat i ajuda de les empreses. Sense vosaltres no seria possible. I no vull acabar sense demanar a tots els nostres alumnes duals que aprofitin aquesta experiència única. El futur és a les vostres mans!

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ  DE DADES
Responsable ESCOLA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL MONTSERRAT
Finalitat Respondre a les consultes que realitzen els usuaris
Legitimació Consentiment de l’interessat.
Destinataris No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal.
Drets Accedir, rectificar i suprimir dades, així com altres drets, com s’explica en la informació addicional.
Informació Addicional Pot consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí.

Sessions informatives

Sol·licita la teva visita mitjançant aquest formulari o enviant un email a colmontserrat@xtec.cat

Les visites es realitzaran de dilluns a partir del dilluns 6 de maig a les 18:00h Selecciona a continuació, la sessió en la que estàs interessat