40 empreses i 50 alumnes participen al Job Match de l’Escola Montserrat per fer la selecció FP Dual per al curs vinent

Representants de més de 40 empreses i una cinquantena d’alumnes han participat al primer Job Match de l’Escola Montserrat de Sant Vicenç de Castellet. Es tracta d’una trobada entre els alumnes que fan FP Dual (dels cicles d’Administració i finances, Màrqueting i publicitat i Educació infantil) i les empreses que el curs vinent els incorporaran a la seva plantilla, perquè puguin fer pràctiques remunerades i agafar experiència professional mentre encara estan estudiant.

L’Escola Montserrat ja ha fet FP Dual en les darreres tres promocions de Comerç internacional però aquest curs ha ampliat aquest sistema als altres tres cicles, i el proper curs l’alumnat s’incorporarà de ple al sistema dual, combinant 5 hores diàries de treball remunerat en una empresa real amb la formació a l’Escola.

La jornada d’ahir va servir perquè aspirants i empreses es coneguessin i perquè les empreses poguessin fer entrevistes de 10 minuts a cada un dels candidats que havien sol·licitat treballar a les seves instal·lacions el proper curs. Dani Mauriz, director de l’Escola Montserrat, va explicar que es tracta d’una manera “novedosa i poc habitual” de fer la selecció de candidats per a la FP Dual, ja que “les empreses poden conèixer i valorar els alumnes que les han sol·licitades i els alumnes també tenen l’oportunitat de conèixer els representants de les empreses i de fer una entrevista de feina”.

Les properes setmanes es concretaran els candidats que faran la FP Dual en cada una de les empreses que ha signat el conveni amb l’Escola Montserrat. Els alumnes faran unes setmanes de pràctiques a finals d’aquest curs i, a partir del setembre, ja s’incorporaran a l’empresa per treballar-hi 5 hores cada dia de dilluns a divendres.

 

Només un 5% d’atur entre els exalumnes de l’Escola Montserrat

Els resultats del darrer estudi d’inserció laboral que ha fet l’Escola Montserrat entre els alumnes que van deixar el centre el curs 2015-2016, mostren una clara millora respecte els resultats de l’any anterior i apunten que només un 5% estan a l’atur.

Un 29,31% dels alumnes que van acabar estan treballant; un 22,41% estudien i treballen; un 43,10% han continuat estudiant; i només un 5,17% busquen feina, 11 punts per sota de l’any anterior, quan hi havia un 16,75% d’exalumnes de l’Escola Montserrat buscant feina.

Per cicles, les xifres queden de la següent manera: Administració i finances i Educació infantil tenen atur 0 (això vol dir que no hi ha cap exalumne buscant feina); en el cas d’Atenció a les persones en situació de dependència el percentatge és del 6,25%; en Gestió administrativa, 9,09%; i en Comerç internacional, 12,5%.

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ  DE DADES
Responsable ESCOLA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL MONTSERRAT
Finalitat Respondre a les consultes que realitzen els usuaris
Legitimació Consentiment de l’interessat.
Destinataris No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal.
Drets Accedir, rectificar i suprimir dades, així com altres drets, com s’explica en la informació addicional.
Informació Addicional Pot consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí.

Sessions informatives

Sol·licita la teva visita mitjançant aquest formulari o enviant un email a colmontserrat@xtec.cat

Les visites es realitzaran de dilluns a partir del dilluns 6 de maig a les 18:00h Selecciona a continuació, la sessió en la que estàs interessat