Els esportistes entrenen. Els alumnes d’FP… practiquen!

JOANA_LUNAJoana Luna, coordinadora de Pràctiques de l’Escola Montserrat

Tota la nostra vida és un aprenentatge i no parem de conèixer, experimentar, aplicar, portar a terme, desenvolupar i, fins i tot, equivocar-nos, que també forma part de l’aprenentatge. Però no podem portar a terme projectes, idees o iniciatives si primer no practiquem.

Els nostres alumnes de Formació Professional aprenen moltes coses a les aules, amb els professors i amb tots els mitjans i eines que la tecnologia ens ofereix actualment, fan treballs de camp en situacions reals, visiten l’entorn, fan simulacions, escolten conferències….. tot per tal d’aconseguir que estiguin el màxim de ben formats quan accedeixin al món laboral.

Per això, una part importantíssima dels estudis de FP és la Formació en Centres de Treball (FCT), les pràctiques que els alumnes realitzen a les empreses per tal de conèixer l’activitat laboral des de dins. És un aprenentatge de primera mà, de veure el dia a dia de l’empresa real amb tot el seu moviment, la seva activitat, la realitat quotidiana dels que hi treballen, els problemes que poden sorgir, l’organització, les formes d’actuar i de dirigir… en definitiva, treballar.

És per aquesta raó que donem tanta importància a aquesta part de l’aprenentatge. Les empreses permeten que entrin als seus centres de treball uns alumnes sense experiència, que hauran d’utilitzar les seves instal·lacions, que conviuran amb la resta de treballadors i podran practicar amb les tasques relacionades amb els seus estudis. Aquesta relació empresa-alumne és una gran font de futurs treballadors, donat que les empreses coneixen bé l’alumne i poden comptar amb ell, un cop acabats els estudis, com demostren les estadístiques d’inserció laboral, cada vegada amb percentatges més elevats.

De la mateixa manera que els actors han d’assajar i els esportistes entrenar, els alumnes de Formació Professional han de practicar la professió. I això no té preu a l’hora de preparar-se com a futurs professionals ja que permet desenvolupar habilitats i capacitats personals i, en definitiva, descobrir de què són capaços i confirmar que els estudis triats són els que li obriran les portes del món laboral.

Endavant doncs, nois i noies, amb el vostre aprenentatge a l’empresa, on doneu el millor de vosaltres i de ben segur us serà reconegut i retornat en forma de feina.

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ  DE DADES
Responsable ESCOLA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL MONTSERRAT
Finalitat Respondre a les consultes que realitzen els usuaris
Legitimació Consentiment de l’interessat.
Destinataris No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal.
Drets Accedir, rectificar i suprimir dades, així com altres drets, com s’explica en la informació addicional.
Informació Addicional Pot consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí.

Sessions informatives

Sol·licita la teva visita mitjançant aquest formulari o enviant un email a colmontserrat@xtec.cat

Les visites es realitzaran de dilluns a partir del dilluns 6 de maig a les 18:00h Selecciona a continuació, la sessió en la que estàs interessat