La FP, un currículum que va més enllà de l’aula

dani_maurizDani Mauriz, director de l’Escola Montserrat

Per què algunes persones amb un currículum acadèmic espectacular treballen sense destacar i sense gaudir-ho? I per què a altres persones amb un currículum més discret se les disputen per contractar-les i tenir-les treballant en el seu equip? Doncs es tracta d’una qüestió d’actitud, d’habilitats socials, de detectar les pròpies capacitats i potenciar-les, de ressaltar els nostres punts forts, de trobar allò amb què ens sentim còmodes i on podem aportar el màxim.

És per això que m’agrada tant la Formació Professional, perquè tenim la sort de poder mirar molt més enllà de les assignatures que es fan a classe, perquè basem l’aprenentatge en la pràctica, en l’experiència real, en la interacció amb l’entorn, amb el treball en situacions reals. Tot allò de què parlem a les aules, ho interioritzem, ho adaptem i ho treballem sortint a fora, fent altres activitats, assistint a xerrades que ens enriqueixen, rebent gent que ens ve a explicar la seva experiència, coneixent institucions, empreses i entitats que són les que després ens trobarem a la vida professional.

Deixar d’escoltar el professor per posar en pràctica allò que hem après, ens ajuda a desenvolupar les nostres habilitats personals, a detectar en què som millors i què no ens motiva tant, ens permet descobrir les nostres inquietuds, les nostres vocacions, les nostres capacitats… Quan sortim a buscar feina, tenir un currículum acadèmic ens obrirà les portes, però que es mantinguin obertes dependrà de com ens desenvolupem en el nostre dia a dia, de la nostra iniciativa, empatia, generositat amb l’equip amb qui treballem, de la il·lusió que sentim cada dia en anar a treballar.

La Formació Professional ens brinda l’oportunitat de preparar-nos per a aquest moment d’aterratge a la realitat professional. Ens hauran ensenyat moltes coses, però encara n’haurem après més posant-les en pràctica i creixent com a persones.

Escriure un currículum espectacular i enviar-lo per correu electrònic ja no és suficient per impressionar cap empresa. La millor carta de presentació és el plus que podem aportar com a persones, el nostre caràcter i la nostra actitud. Cada un dels nostres alumnes té habilitats que el fan únic i que li donen un valor especial. Detectar-les, veure com es mou i com treballa més enllà de l’aula,  és la millor manera que tenim per acompanyar-lo i ser-hi quan ens necessiti, per oferir-li les eines més adequades per continuar aprenent i per continuar creixent com a persona i com a professional.

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ  DE DADES
Responsable ESCOLA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL MONTSERRAT
Finalitat Respondre a les consultes que realitzen els usuaris
Legitimació Consentiment de l’interessat.
Destinataris No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal.
Drets Accedir, rectificar i suprimir dades, així com altres drets, com s’explica en la informació addicional.
Informació Addicional Pot consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí.

Sessions informatives

Sol·licita la teva visita mitjançant aquest formulari o enviant un email a colmontserrat@xtec.cat

Les visites es realitzaran de dilluns a partir del dilluns 6 de maig a les 18:00h Selecciona a continuació, la sessió en la que estàs interessat