Sortim a l’estranger…

luistabaresLuis Tabares, professor de l’Escola Montserrat

Molts de vosaltres, que ens coneixeu, sabeu que mai no parem de treballar i ens adaptem a tot per millorar, per oferir-vos qualitat, perquè el vostre títol no sigui només un certificat d’estudis sinó un certificat d’experiències i, per què no, ara un certificat d’experiències viscudes a l’estranger o treballant en projectes amb altres estudiants com vosaltres però de centres de la comunitat europea.

Arran de la concessió de la Carta Erasmus, farà cosa de dos mesos, tocava moure fitxa i buscar centres europeus amb el mateix grau d’iniciativa que nosaltres, que miressin més enllà de treballs a l’aula, que tinguessin inquietuds que traspassessin el currículum marcat i, per suposat, disposats a practicar treball cooperatiu; requisits fonamentals  quan es vol emprendre una aventura.

Us imagineu treballar i compartir tasques amb alumnes del nostre país veí França o països més llunyans com Romania o Turquia? Aquest era un dels propòsits per a aquest curs i sí, el nostre centre participa en un projecte eTwinning, Let’s celebrate Europe together,  amb aquests tres socis amb motiu del dia de Europa, el 9 de maig. Properament en veureu el resultat.

Creieu, com nosaltres, que fer pràctiques a l’estranger aporta un valor afegit al vostre currículum un cop acabat el cicle? Fruit també d’aquesta recerca contínua de col·laboradors ha estat  trobar el Lycée international Jules Guesde de Montpellier, centre amb molta experiència en el cicle formatiu de grau superior de Comerç Internacional. Amb ells compartirem a partir del curs que ve alumnes en pràctiques, entre d’altres col·laboracions que encara s’han de concretar i perfilar, però que segur que seran molt profitoses per als nostres alumnes.

Iniciarem els nostres contactes a l’estranger amb  aquests dos interessants  projectes que us he comentat, però us avisem que això acaba de començar, que ampliarem els nostres contactes, iniciarem projectes en què seran partícips tots els cicles formatius del centre, demanarem els ajuts Erasmus necessaris perquè el costos de l’alumnat a l’estranger siguin els mínims, etc.

Encara queda molta feina, i la farem, perquè som així d’agosarats, perquè creiem que la millor manera d’aprendre és ser pràctics, perquè ens interessem pel futur de tots vosaltres i, com que no sabem on és, nosaltres només fem que obrir-vos portes, cedir-vos el pas, convidar-vos, engrescar-vos… Ara bé, la decisió és vostra.

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ  DE DADES
Responsable ESCOLA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL MONTSERRAT
Finalitat Respondre a les consultes que realitzen els usuaris
Legitimació Consentiment de l’interessat.
Destinataris No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal.
Drets Accedir, rectificar i suprimir dades, així com altres drets, com s’explica en la informació addicional.
Informació Addicional Pot consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí.

Sessions informatives

Sol·licita la teva visita mitjançant aquest formulari o enviant un email a colmontserrat@xtec.cat

Les visites es realitzaran de dilluns a partir del dilluns 6 de maig a les 18:00h Selecciona a continuació, la sessió en la que estàs interessat