Com m’agrada que continuïs a l’Escola! Tu ets important!

Mª Dolors Utrera - Professora de Formació Professional

 

Dolors Utrera. Psicòloga i docent a l’Escola Montserrat

Algun cop has pensat que l’Escola és un punt insignificant en el camí de la teva vida, i que no passaria res si no existís? Encara més, algun cop has pensat que tu mateix/a ets pràcticament insignificant, i que la vida podria continuar igual sense tu?

És molt probable que sí, molta gent ho pensa. Però no és cert, tu tens un paper molt important en la vida i l’Escola et fa lliure quan t’obre les portes al coneixement del món.

Per això, quan un alumne/a, després de finalitzar un grau mitjà, ens diu que continuarà estudiant un grau superior a l’Escola, som conscients del pes que tenim en la seva educació, i que si decideix seguir amb nosaltres és per tot el que podem continuar aportant a la seva vida.

A vegades no ens adonem que tots tenim una funció important, i això ens impedeix veure el valor del que fem. Us imagineu un cos sense un cor bategant per impulsar la sang que nodreix tot l’organisme? Jo no! Però tampoc em puc imaginar un món sense joves com vosaltres fent bategar l’univers.

Amb els anys que porto a l’Escola, m’he arribat a preguntar si són tant o més importants els coneixements que imparteixo, que tots els valors que cal potenciar als alumnes per fer bategar el seu cor. Valors, capacitats, habilitats, competències… no cal posar un nom, cal saber que allò que importa és evolucionar, i que per evolucionar són necessaris els coneixements  acompanyats de coses tant fonamentals com:

  • Ser positiu i reconèixer les pròpies virtuts. Somriure i ser feliç.
  • Saber escoltar. Perquè no n’hi ha prou en saber parlar sinó sabem escoltar per atendre allò que ens diuen els altres.
  • Aprendre a tenir una visió global del món, a ser bons ciutadans. Un repte ètic que se’ns planteja per millorar el món.
  • Aprendre junts amb metodologies com les d’aprenentatge i servei, per tal d’obrir l’escola a l’entorn més proper.
  • Ser flexibles, per adaptar-nos millor als canvis i ser més tolerants a les pràctiques quotidianes.
  • Ser un exemple per als altres, donant un sentit a les nostres vides per ser persones extraordinàries amb bones projeccions de futur.
  • Aprendre a valorar-se, a treure la millor versió d’un mateix, atendre les nostres necessitats, acceptar-nos, respectar-nos i perdre la por.
  • Aprendre a desaprendre i moltes vegades reaprendre, per adaptar-nos als canvis que ens porta la societat actual.
  • Saber planificar els objectius que volem aconseguir, el temps i els recursos necessaris per a completar els projectes de futur.
  • Saber estimar-nos per donar-nos l’oportunitat de treure el millor de nosaltres mateixos, tot descobrint el potencial que tenim a tots els nivells.

Per tot això m’agrada que continuïs a l’Escola, perquè tu ets important! Tu has de fer bategar l’univers que t’envolta, i tots els coneixements, els valors, les capacitats, les habilitats i les competències que t’aporta l’Escola t’obriràn les portes a un món ple de possibilitats, i nosaltres ens sentim orgullosos de formar-ne part cada any que passes al nostre costat.

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ  DE DADES
Responsable ESCOLA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL MONTSERRAT
Finalitat Respondre a les consultes que realitzen els usuaris
Legitimació Consentiment de l’interessat.
Destinataris No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal.
Drets Accedir, rectificar i suprimir dades, així com altres drets, com s’explica en la informació addicional.
Informació Addicional Pot consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí.

Sessions informatives

Sol·licita la teva visita mitjançant aquest formulari o enviant un email a colmontserrat@xtec.cat

Les visites es realitzaran de dilluns a partir del dilluns 8 d'abril a les 18:00h Selecciona a continuació, la sessió en la que estàs interessat