Escola-Empresa: un pas

Roser Gost - Professora de Formació Professional

Roser Gost, professora de l’Escola Montserrat

Pot semblar agosarat dir que mentre estudies FP ja tens un peu a l’empresa però a la nostra Escola fem el possible perquè així sigui. T’explicarem com:

Si t’imagines llargues classes de teoria interminables, això no és FP. Quan estiguis en una empresa no et valoraran amb exàmens, hauràs de saber fer, i, a ser possible, des del primer dia. Per això, és important que les classes siguin molt pràctiques i el més semblants al que et trobaràs quan estiguis en una empresa. Els jocs de rol, les simulacions, el treball per projectes i altres tècniques t’ajudaran a adquirir coneixements i competències d’una manera pràctica i fins i tot divertida.

Com que estem  constantment en contacte amb més de 70 empreses, això ens permet conèixer, dia a dia, què esperen de tu però, a més, ens permet:

  • Que les coneguis per dintre perquè durant el Cicle Formatiu que escullis en visitaràs unes quantes i t’explicaran què fan i com funcionen
  • Que hi treballis 350h en els cicles de Grau Mig i gairebé 1000 hores en els de Grau Superior i això vol dir que et coneixen i que pots formar part de la seva Borsa de Treball. Molts alumnes ja es queden directament a treballar a l’empresa. T’imagines estudiar i ja tenir experiència laboral o la possibilitat d’una feina? Doncs així ens ho plantegem.

Però fem més coses. El nostre Departament d’Orientació Laboral i Acadèmica, t’assessorarà en allò que tu decideixis quan acabis l’escola: estudiar, treballar o ambdues coses. Des del primer dia formes part de la nostra Borsa de Treball. I això serà així mentre tu vulguis perquè, fins i tot quan acabis l’escola i encara que ja treballis, et seguirem enviant les ofertes de treball més adients al teu perfil i sempre que vulguis podràs venir a l’Escola i t’orientarem en tot allò que necessitis.

També, mentre estudies, et pots treure títols molt  interessants per a qualsevol empresa. L’ACTIC quant a informàtica i títols oficials d’anglès. I apa, quan acabes ja tens mínim 3 títols.

Fem moltes més coses, però t’ho anirem explicant en els pròxims blogs. Mentrestant recorda, si t’imagines llargues classes de teoria interminables, això no és FP.

Crèdits

Disseny i programació web

pikstudio

Fotografia

Mercè Rial