INNOCENTADA 2023 Els joves que vulguin ser pastors es podran formar a l’Escola Montserrat a partir del curs vinent

Innocentada 2023

Ampliar l’oferta d’estudis de Formació Professional i contribuir a la revitalització del sector agrari. Aquests són els dos objectius de la gran novetat de l’Escola Montserrat de Sant Vicenç de Castellet per al proper curs, amb la incorporació del nou cicle “Escola de pastores”. Durant dos anys, l’alumnat obtindrà una formació bàsica i general del món rural i s’especialitzarà en pasturatge, per saber com tenir cura i treure rendiment d’un ramat.

Seguint amb la filosofia del centre d’oferir uns estudis molt pràctics, l’Escola Montserrat remodelarà alguns dels seus espais per poder acollir de forma permanent un ramat de 25 ovelles i 10 cabres perquè l’alumnat visqui de primera mà la feina del pasturatge. Els estudiants tindran cura del ramat, aprendran a elaborar formatges amb la llet que n’obtinguin i fins i tot practicaran l’àmbit financer amb la compra i venda d’animals.

L’Escola Montserrat vol donar una formació 360 graus perquè els joves surtin del centre amb tots els coneixements i les aptituds tant per anar a treballar a una explotació agrària ja existent com per muntar el seu propi negoci en el sector ramader.

El director de l’Escola Montserrat, Dani Mauriz, destaca que “es tracta d’un cop de timó important per al nostre centre perquè oferirem uns estudis que van buscats però tenen poca oferta actualment”. Afegeix que “la nostra situació geogràfica i la proximitat amb comarques amb una llarga tradició ramadera ens aportaran alumnes i també professorat de primer nivell en aquest àmbit”.

Les properes setmanes començaran les obres de remodelació i adaptació d’alguns espais de l’Escola per convertir-los en la nova llar del ramat que acolliran el curs vinent. El projecte principal se centra en el pati de l’Escola que es convertirà en el corral on viuran les ovelles i les cabres.

ATENCIÓ! No trobeu aquesta notícia una mica estranya??? Quin dia és avui? Ah, sí, 28 de desembre! 😉

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ  DE DADES
Responsable ESCOLA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL MONTSERRAT
Finalitat Respondre a les consultes que realitzen els usuaris
Legitimació Consentiment de l’interessat.
Destinataris No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal.
Drets Accedir, rectificar i suprimir dades, així com altres drets, com s’explica en la informació addicional.
Informació Addicional Pot consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí.

Sessions informatives

Sol·licita la teva visita mitjançant aquest formulari o enviant un email a colmontserrat@xtec.cat

Les visites es realitzaran de dilluns a partir del dilluns 6 de maig a les 18:00h Selecciona a continuació, la sessió en la que estàs interessat