Com decidir on estudiar?

Luis Tabares

Quan finalitzes una etapa educativa és molt important saber quin camí triar. No és gens fàcil, per a molts alumnes, decidir el seu camí professional; per això, la tasca orientativa del teu centre és essencial per saber reconèixer les teves motivacions, les teves capacitats i, a partir  d’aquí, conèixer quines són totes les opcions que tens al teu abast per començar aquesta nova etapa.

Una vegada has decidit la branca formativa, no és menys important fer una bona tria del centre on passaràs els futurs anys com a aprenent. I aquí ja depèn de tu i de quant vols conèixer sobre les característiques del centre.

La manera més tradicional i coneguda per les famílies és saber  quin dia celebren portes obertes, on tindràs la possibilitat de conèixer el centre, el professorat que imparteix les diferents matèries i la metodologia que s’aplica a les aules. Normalment solen ser en dates preestablertes i, encara que facis tot el possible per anar-hi, de vegades és impossible.

En aquest cas pots demanar una visita individualitzada, una opció més personal on seràs ben atès/a tot i que és possible que no coneguis tot el professorat aquell dia perquè aquestes visites solen ser en horari lectiu.

En totes dues rebràs tota la informació que necessitis per poder decidir-te, però encara pots fer un pas més que t’ajudarà i que pot ser clau: presenciar una classe. Sol·licita assistir a una classe on podràs relacionar-te amb els alumnes que hi estudien i podràs veure in situ la dinàmica del centre, com treballen, etc.

Recorda que qui més coneix el centre són les famílies que hi van diàriament. Per tant, no estarà de més demanar les diferents opinions i conèixer l’experiència dels usuaris per tal d’encertar amb la decisió presa.

Si pots seguir tots aquests consells, segur que no t’equivoques i a partir d’aquí només hauràs de continuar esforçant-te per continuar els teus estudis amb èxit i convençut que estàs al millor centre.

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ  DE DADES
Responsable ESCOLA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL MONTSERRAT
Finalitat Respondre a les consultes que realitzen els usuaris
Legitimació Consentiment de l’interessat.
Destinataris No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal.
Drets Accedir, rectificar i suprimir dades, així com altres drets, com s’explica en la informació addicional.
Informació Addicional Pot consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí.

Sessions informatives

Sol·licita la teva visita mitjançant aquest formulari o enviant un email a colmontserrat@xtec.cat

Les visites es realitzaran de dilluns a partir del dilluns 6 de maig a les 18:00h Selecciona a continuació, la sessió en la que estàs interessat