Per què estudiar Integració Social?

Sònia Díaz 

Has tingut mai ganes de fer un voluntariat social? Has pensat en com podries ajudar als nois que veus arribar sols des d’altres països? Has fet mai de monitora de lleure? T’agradaria poder acompanyar a persones en situació de vulnerabilitat?

Si la resposta a aquestes qüestions és afirmativa, segurament t’interessarà saber que el Cicle Formatiu de Grau Superior en Integració Social està fet per a tu.

Des d’Integració Social es treballen habilitats socials i metodologies per acompanyar a persones en situació de risc social o de vulnerabilitat a desenvolupar-se satisfactòriament en una societat que molt sovint no és equitativa.

Fa dos anys que a Escola Montserrat by FEDAC Manresa formem a professionals per treballar en l’atenció, el servei i la cura directa de persones i de diferents col·lectius. Amb la competència principal de programar, organitzar, implementar i avaluar una sèrie d’intervencions aplicant estratègies i tècniques específiques, amb l’objectiu principal de promoure la igualtat d’oportunitats.

En aquest cicle, fomentem que els i les professionals que en sortiran treballin per promoure la inclusió social de totes les persones amb necessitats específiques, estructurals o circumstancials.

Com ho fem? Amb metodologies innovadores, divertides i vivencials, on l’alumnat aprèn alhora que practica. Fem sortides per aprendre de les entitats del nostre entorn i coneixem persones que ens expliquen en primera persona com resulta viure en una presó, en un pis d’acollida o en una residència. I preparem projectes d’intervenció reals en centres i entitats del territori.

I al final, què faràs? Doncs seràs tècnic/a en programes de prevenció i inserció social, d’integració educativa, d’inserció ocupacional i laboral, de mobilitat bàsica i d’acompanyament laboral. També podràs ser educador/a d’equipaments residencials, de persones amb discapacitat, d’educació familiar i d’educació especial. També podràs fer mediació i treball familiar, auxiliar de tutela, ocupacional i / o laboral, intercultural, etc. O bé ser monitor/a de persones amb discapacitat, de centres oberts i socials i de rehabilitació psicosocial. O bé, dinamitzador/a ocupacional, familiar, educatiu, social, veïnal, etc.

Què et sembla? Seràs tu la propera persona que estudiarà Integració Social a Escola Montserrat?

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ  DE DADES
Responsable ESCOLA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL MONTSERRAT
Finalitat Respondre a les consultes que realitzen els usuaris
Legitimació Consentiment de l’interessat.
Destinataris No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal.
Drets Accedir, rectificar i suprimir dades, així com altres drets, com s’explica en la informació addicional.
Informació Addicional Pot consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí.

Sessions informatives

Sol·licita la teva visita mitjançant aquest formulari o enviant un email a colmontserrat@xtec.cat

Les visites es realitzaran de dilluns a partir del dilluns 6 de maig a les 18:00h Selecciona a continuació, la sessió en la que estàs interessat