70 participants al primer Edcamp organitzat pels alumnes d’Integració social d’Escola Montserrat i FEDAC Manresa

 

 

L’alumnat del cicle formatiu de Grau Superior d’Integració Social de l’Escola Montserrat i FEDAC Manresa ha organitzat el primer Edcamp sobre els reptes i les oportunitats d’aquesta professió, en el qual han participat una setantena de persones.

Els Edcamps són unes trobades educatives on es comparteixen coneixements i experiències sobre temes relacionats amb l’ensenyament i, en aquest cas, s’ha centrat en l’àmbit de la integració social i s’ha fet en format on-line. És la primera vegada que un Edcamp és organitzat per un grup d’alumnes.

La Fundació Bofill és qui gestiona a Catalunya aquests esdeveniments i acompanya els processos de disseny dels diferents Edcamps, on els propis participants són els protagonistes i poden proposar temes d’interès per intercanviar opinions i bagatges amb els altres professionals.

La iniciativa d’organitzar aquest Edcamp es va iniciar fa uns mesos quan els joves van començar a preparar l’esdeveniment que inicialment estava previst en format presencial però que s’ha hagut de celebrar telemàticament. És una nova mostra de la metodologia pràctica que l’Escola Montserrat impulsa a les seves aules per tal que l’alumnat participi activament en el seu propi aprenentatge.

Crèdits

Disseny i programació web

pikstudio

Fotografia

Mercè Rial