D’excepcionalitat a oportunitat

Dani Mauriz, director de l’Escola Montserrat

Excepcionalitat, emergència, confinament… Paraules que, malauradament, les darreres setmanes s’han instal·lat a les nostres vides per quedar-s’hi uns quantes setmanes. La situació que vivim ho trasbalsa tot i afecta la vida quotidiana de totes i tots en major o menor mesura. Els centres formatius estem tancats des de divendres passat i fins a nou avís, que no sabem quan serà.

Davant d’això, teníem dues opcions: o quedar-nos amb els braços creuats, veient com plou i esperant que passi la tempesta. O arromangar-nos i ballar sota la pluja, adaptant-nos i essent creatius.

Els qui ens coneixeu ja deveu haver encertat que ens vam decidir per la segona opció. El coronavirus no ens aturarà. Continuem plenament operatius, adaptant-nos a tots els problemes i reptes que van sortint i trobant-hi solucions.

El teletreball i les noves tecnologies ens permeten inventar noves maneres de continuar l’activitat docent. Això no són unes vacances ni per a l’alumnat ni per al professorat. Ens hem organitzat i les classes de l’Escola Montserrat no s’aturen. Reunions on-line de coordinació entre equips de professorat, eines que ens permeten estar connectats amb els alumnes per continuar avançant temaris i projectes… Les possibilitats són moltes, i a l’Escola les estem esprement!

En una societat permanentment connectada, especialment entre les generacions joves, les vídeoconferències, els xats múltiples, les plataformes de connexió virtual estan essent de gran valor per continuar amb la tasca docent, jo diria que amb gran normalitat. Els escenaris han canviat, però l’argument continua essent el mateix. Els alumnes es connecten les mateixes hores que haurien d’estar fent classe amb cada professor per continuar treballant en cada mòdul.

Hem hagut d’improvisar sobre la marxa i canviar alguns projectes i previsions? I tant! Però també això ha estat una gran oportunitat per aprendre a adaptar-nos al canvi i ser flexibles,  competències importants perquè els nostres joves arribin amb un plus al mercat de treball.

Famílies, amics, col·laboradors, estigueu tots tranquils, que a l’Escola Montserrat continuem ben actius.

I deixeu-me acabar agraint la bona predisposició tant de l’equip docent com de l’alumnat. Sense la seva complicitat, no hauria estat possible aconseguir aquest cert grau de normalitat.

Gràcies a tothom, cuideu-vos i ens anem veient, encara que sigui a través de les pantalles durant uns quants dies!

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ  DE DADES
Responsable ESCOLA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL MONTSERRAT
Finalitat Respondre a les consultes que realitzen els usuaris
Legitimació Consentiment de l’interessat.
Destinataris No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal.
Drets Accedir, rectificar i suprimir dades, així com altres drets, com s’explica en la informació addicional.
Informació Addicional Pot consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí.

Sessions informatives

Sol·licita la teva visita mitjançant aquest formulari o enviant un email a colmontserrat@xtec.cat

Les visites es realitzaran de dilluns a partir del dilluns 6 de maig a les 18:00h Selecciona a continuació, la sessió en la que estàs interessat