L’índex d’inserció laboral dels alumnes de l’Escola Montserrat se situa 23 punts per sobre de la mitjana catalana

 

L’Escola Montserrat de Sant Vicenç de Castellet, dedicada a la Formació Professional, ha fet públic el seu estudi anual d’inserció laboral, que situa la taxa d’atur dels seus alumnes del curs 2017-2018 en un percentatge molt per sota de la mitjana catalana. En números globals, un 79% dels exalumnes de l’Escola treballa o combina feina i estudis, un 15% continua estudiant i només un 6,25% busca feina. Aquestes xifres situen la inserció laboral de l’Escola 22,63 punts per sobre de la mitjana catalana, en què treballen o estudien i treballen un 56% dels graduats, mentre que el 36% continua estudiant i un 8,5% busca feina.

Xifres d’atur molt baixes

En el cas dels alumnes que han cursat FP Dual –un model en què el segon curs del cicle l’alumne combina classes al centre amb pràctiques remunerades en empreses reals-, l’Escola Montserrat també se situa per sobre de la mitjana en inserció laboral. Mentre que el centre té una inserció del 82,68% dels exalumnes de Dual (52% treballen i una mica més del 30% estudien i treballen alhora), la mitjana catalana presenta una inserció 10 punts per sota, amb un 73,83%.

Fent un històric dels darrers anys, destaca el fet que 2018 i 2019 a l’Escola Montserrat no hi ha cap exalumne de cicles de Grau Mitjà  buscant feina, és a dir, s’aconsegueix un 0% d’atur. En el cas dels alumnes que han fet cicles de Grau superior, n’hi ha un 7,69% de l’Escola que busquen feina, una mica per sota de la mitjana catalana.

Els bons resultats d’inserció laboral de l’Escola Montserrat -que responen a una aposta ferma del centre dels darrers anys per aconseguir un elevat índex de professionalització i ocupabilitat entre els seus estudiants- contrasten amb un elevat 30,4% d’atur de mitjana a Catalunya entre els joves de 16 a 24 anys.

Com troben feina els alumnes

Gairebé un 41% dels alumnes de l’Escola que troben feina ho fan a través del mateix centre, o bé a l’empresa on han fet pràctiques o bé per la Borsa de Treball de l’Escola. El 67% dels alumnes de l’Escola Montserrat de Grau mitjà i el 50% de Grau superior cobren entre 900 i 1.200 euros a les seves feines; i gairebé el 17% de Grau Mitjà i el 39% de Grau Superior, entre 1.200 i 1.500 euros. Unes remuneracions que també estan per sobre de la mitjana catalana.

La Formació Professional, garantia d’inserció laboral

Els resultats de l’estudi demostren, doncs, que la Formació Professional és una gran via d’inserció laboral: la taxa d’atur dels joves de Catalunya és del 30,4%, la mitjana d’atur a Catalunya és de l’11,6%, mentre que els alumnes d’FP que busquen feina a Catalunya és de només un 8,43%. I, en el cas de l’Escola Montserrat, aquesta xifra encara millora, baixant fins al 6,25%.

L’estudi s’ha presentat aquest migdia a l’Escola Montserrat amb l’assistència de representants de diverses institucions com PIMEC, Rotary Club, Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet, Consell Comarcal del Bages i departament d’Educació de la Generalitat.

El director de l’Escola, Dani Mauriz, ha assegurat que els resultats de l’estudi “ens omplen de satisfacció” i ha volgut remarcar que “a Catalunya, 1 de cada 3 joves no treballa perquè no té la formació que demana el mercat. Amb 2 anys d’estudis, pot tenir moltes més oportunitats laborals”. Mauriz també ha destacat els esforços i recursos que dedica el centre a ajudar els seus alumnes a trobar feina i ha assegurat que “quan veiem els resultats, veiem que ha valgut moltíssim la pena”.

 

 

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ  DE DADES
Responsable ESCOLA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL MONTSERRAT
Finalitat Respondre a les consultes que realitzen els usuaris
Legitimació Consentiment de l’interessat.
Destinataris No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal.
Drets Accedir, rectificar i suprimir dades, així com altres drets, com s’explica en la informació addicional.
Informació Addicional Pot consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí.

Sessions informatives

Sol·licita la teva visita mitjançant aquest formulari o enviant un email a colmontserrat@xtec.cat

Les visites es realitzaran de dilluns a partir del dilluns 6 de maig a les 18:00h Selecciona a continuació, la sessió en la que estàs interessat