Emprenedoria al sector de la dependència: 3 casos d’èxit

14

L’augment de l’esperança de vida de la població ens està oferint una magnífica oportunitat per emprendre en el camp de la dependència i la promoció de l’autonomia personal, així ho han vist les persones que han promogut no fa pas gaire els 3 casos d’èxit que vull compartir amb vosaltres…

El primer projecte emprenedor és PENSIUM, una SL constituïda el 2016 per persones que provenien de diferents sectors (residències, economia, treball social i advocacia) i que ja ha rebut diferents distincions i reconeixements pel seu impacte social (Asociación +Responsables, Ship2bB, B Corp TM). Què fan a PENSIUM? Doncs permetre que les famílies puguin pagar el cost que tingui una plaça a una residència privada sense perdre el seu patrimoni, sense hipoteques i sense haver de fer cap reemborsament. I com ho fan? Doncs mitjançant la gestió del lloguer del domicili (o bé d’altres propietats com puguin ser segones residències) de la persona gran, sense perdre en cap moment l’habitatge. Tenen oficines a Barcelona, Madrid i València.

El segon projecte emprenedor que vull destacar és QIDA, una startup de serveis d’atenció domiciliària nascuda el 2018 al capdavant de la qual hi ha l’Oriol Fuertes. L’Oriol és un jove emprenedor que havia treballat assessorant diversos governs de diferents països en matèria de salut amb McKinsey i també a la secretaria general de Sanitat quan fou conseller en Boi Ruiz. És la única persona de tot l’Estat que forma part de la selecta llista de les “30 persones que estan canviant el món” (30 change makers) segons la London Business School. La missió de QIDA és d’una banda, convertir-se en la millor empresa de serveis d’atenció domiciliària del món. I com ho fa? Doncs seleccionant solament el 10% de les persones que hi volen treballar i pagant-los un 20% més del que cobrarien a la competència. Volen captar el millor talent, pagant, formant i pagant més a les persones cuidadores (de fet la 2a part de la seva missió és dignificar el col·lectiu). QIDA també ha rebut el reconeixement al seu impacte social per part de Ship2B i tenen la seu a Sabadell.

I finalment, un cas que hem tingut l’oportunitat d’escoltar en directe a l’Escola Montserrat i que aquest any tornarem a tenir amb nosaltres a classe, es tracta de l’empresa de serveis de teleassistència SENIORDOMO. Fundada pels germans Puertas i el Jordi Mercé (tots tres enginyers), va néixer fruit de la pròpia experiència personal amb la mort d’un familiar i la manca de respostes que van detectar davant aquella situació. D’aquesta manera es van proposar revolucionar el sector de la teleassistència (el tradicional penjoll amb el botó vermell) per aconseguir esdevenir el millor servei que permeti d’una banda, que les persones grans puguin envellir a casa i de l’altra, permetent que les famílies rebin avisos i puguin fer un seguiment de la situació del seu familiar al seu mòbil. Amb seu a Barcelona, van rebre el Premi al Millor Projecte amb Impacte Social a la 6a Jornada d’Emprenedoria i Transferència de Coneixement de la UOC (#SpinUOC2019) el passat mes de juny. El seu lema és “Envellir a casa és possible”. T’esperem aviat Àngel!

Oi que venen ganes d’emprendre al sector veient aquestes experiències tan inspiradores?

Qui s’anima?

A l’Escola Montserrat, un centre amb més de 70 anys de trajectòria emprenedora us hi ajudarem!!!

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ  DE DADES
Responsable ESCOLA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL MONTSERRAT
Finalitat Respondre a les consultes que realitzen els usuaris
Legitimació Consentiment de l’interessat.
Destinataris No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal.
Drets Accedir, rectificar i suprimir dades, així com altres drets, com s’explica en la informació addicional.
Informació Addicional Pot consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí.

Sessions informatives

Sol·licita la teva visita mitjançant aquest formulari o enviant un email a colmontserrat@xtec.cat

Les visites es realitzaran de dilluns a partir del dilluns 6 de maig a les 18:00h Selecciona a continuació, la sessió en la que estàs interessat