Empreses: el tercer element

Juana Luna - Professora de Formació Professional

Joana Luna. Coordinació de Pràctiques a l’Escola Montserrat

Al juny, a les escoles és temps de resums, de comiats, de finalització d’etapes i d’inici d’unes altres. Amb il·lusió i esperança però també amb una certa dosi de nerviosisme i incertesa pel fet d’acabar un cicle i sentir el neguit del canvi que suposa haver d’afrontar nous reptes d’estudi i/o treball.

Als nostres alumnes els preparem per entrar de ple al món laboral o bé continuar els estudis de la professió que algun dia voldran exercir. A través dels estudis del cicle formatiu triat, tant de grau mitjà com de grau superior, poden experimentar què serà posteriorment la seva activitat professional, ja que les classes es desenvolupen d’una manera molt pràctica amb simulacions de situacions reals, supòsits pràctics i fins i tot experimentant o fent tallers fora de l’escola.

Els cicles formatius es caracteritzen per la possibilitat de poder fer un tastet dins del món laboral, de la professió que s’estudia. Això és possible a través de les pràctiques i estades dual, que donen als alumnes l’oportunitat d’endinsar-se de ple a les empreses i viure en primera persona el dia a dia de les activitats que més endavant conformaran la seva professió.

La formació dels nostres alumnes queda completada amb la participació de les empreses on desenvolupen les pràctiques, lloc on es produeix interacció i intercanvi que serà molt positiu per al futur de l’alumnat i és en aquest apartat on volem agrair la seva col·laboració.

No seria possible la preparació integral per al món laboral sense la participació de les empreses que aporten coneixement, experiència, interès per la formació, innovació i les seves instal·lacions al servei dels futurs professionals.

Són el tercer element que completa el trinomi de la formació professional: escola-alumne-empresa.

Per aquesta raó, volem agrair la seva inestimable col·laboració en la formació dels nostres alumnes i donar-los les gràcies públicament per participar de forma desinteressada i, en alguns casos, amb fidelitat des de ja fa uns quants anys.

Sigui aquest escrit el reconeixement a totes les empreses, entitats i organismes públics que col·laboren o que ho van fer anteriorment, amb l’Escola Montserrat.

Crèdits

Disseny i programació web

pikstudio

Fotografia

Mercè Rial