La FP passa de Ventafocs a guanyador de la cursa

Dani Mauriz, director de l’Escola Montserrat

 

L’atur juvenil triplica el dels joves graduats en FP.

La formació professional es consolida com una de les millors vies d’inserció laboral segons les cambres i Educació.

No són frases meves. Són d’una notícia en un diari d’abast general, arran de la publicació dels resultats del darrer estudi d’Inserció laboral dels ensenyaments professionals 2018. Dades objectives, actualitzades cada any, que les darreres edicions van donant protagonisme a la Formació Professional com a garantia d’inserció laboral per als nostres joves.

Els qui creiem en la FP fa anys que ho diem. Però és lent aquest procés per convertir-nos de Ventafocs amb carabassa a pilot guanyador de la cursa. Sembla que, a poc a poc, el discurs es va fent extensiu a tota la societat: l’Administració comença a tenir en compte la Formació Professional i la potencia, i les famílies veuen en els cicles formatius un ensenyament de qualitat que no només formaran els nois i noies sinó que els prepararan, de forma molt pràctica, per començar a treballar de forma professional i autònoma.

Les dades són clares: l’atur entre els graduats en FP està al voltant del 9%, una xifra tres vegades inferior a la desocupació juvenil general, que és del 28,8% entre els 16 i els 24 anys.

A l’Escola Montserrat fem seguiment dels nostres exalumnes i les nostres taxes encara rebaixen més aquest 9% d’atur. L’estudi d’inserció laboral de l’Escola que vam fer la primavera passada ens va donar les millors xifres de la nostra història: només un 1,66% dels alumnes estava a l’atur 6 mesos després d’haver acabat d’estudiar al nostre centre. Un 43% estava treballant; un 30%, estudiant i treballant alhora; i un 25% havia optat per continuar altres estudis sortint de l’Escola Montserrat. Només un 1,66% ens deia que buscava feina.

Definitivament i sense cap mena de dubte, la FP es consolida com una de les millors vies d’inserció laboral. Uns estudis pràctics, enfocats a una professió concreta i dissenyats per convertir els nostres joves en professionals en lloc de considerar-los només estudiants.

A l’Escola Montserrat ja hem fet 70 anys dedicats a la formació. Les darreres dècades, especialitzats en Formació Professional. Unes dades tan positives com aquestes són el millor regal d’aniversari que ens podien fer. I per molts anys més!

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ  DE DADES
Responsable ESCOLA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL MONTSERRAT
Finalitat Respondre a les consultes que realitzen els usuaris
Legitimació Consentiment de l’interessat.
Destinataris No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal.
Drets Accedir, rectificar i suprimir dades, així com altres drets, com s’explica en la informació addicional.
Informació Addicional Pot consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí.

Sessions informatives

Sol·licita la teva visita mitjançant aquest formulari o enviant un email a colmontserrat@xtec.cat

Les visites es realitzaran de dilluns a partir del dilluns 6 de maig a les 18:00h Selecciona a continuació, la sessió en la que estàs interessat