Llarga vida als estudis d’atenció a persones en situació de dependència!

José Luis Buenache, professor de l’Escola Montserrat

Ara fa uns dies la companya Montse Prieto publicava un interessant article dedicat a la formació per al canvi. En ell ens deia literalment els docents hem de dotar els nostres alumnes de diferents eines i estratègies  per tal que estiguin preparats per fer front a les noves situacions que vindran”.

Probablement aquesta afirmació podríem aplicar-la a qualsevol tipus d’estudis, però pel que fa al cicle formatiu d’APSD (Atenció a Persones en Situació de Dependència) aquestes noves situacions ja les tenim aquí.

I és que el canvi demogràfic provocat pel fet que cada cop visquem més anys (en aquests moments l’esperança de vida a Catalunya està situada en més de 86 anys pel que fa a les dones i més de 80 anys en el cas dels homes), va acompanyat també per l’increment del volum de persones grans amb necessitat de cures de llarga durada.

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), les cures de llarga durada són el sistema d’activitats dutes a terme per cuidadors informals (familia, amics o veïns) o professionals (sanitaris, socials o d’altres), o tots dos, per aconseguir que una persona que no sigui capaç de cuidar d’ella mateixa mantingui la millor qualitat de vida possible, de conformitat amb les seves preferències individuals, amb el major grau possible d’independència, autonomia, participació, realització personal i dignitat humana. I aquestes cures són més prevalents justament en els grups d’edat més avançada.

Així doncs, queda clar que l’envelliment de la població és un gran repte que hem d’abordar ja  sí o sí. Però no només és un repte. També és una magnífica oportunitat laboral per a moltes persones joves que vulguin dedicar-se professionalment a tenir cura dels altres, tant en institucions com en domicilis.

Pel que fa a la teleassistència, servei que ofereix atenció professional a domicili les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any i que dóna suport, fa companyia i garanteix la seguretat de les persones usuàries i els seus familiars, hem pogut copsar amb la visita al nostre centre tant de responsables d’empreses proveïdores del servei, de responsables polítics i tècnics de serveis socials, com també, i molt especialment amb el testimoni directe de persones usuàries, que aquesta tecnologia millora i molt la qualitat de vida especialment de persones grans que viuen soles, a la vegada que esdevé una nova i molt agraïda sortida professional pels joves que estudien aquest cicle formatiu.I, finalment, per si encara tenies dubtes, la titulació d’Atenció a les Persones en Situació de Dependència del nostre centre que és oficial i que té una durada de 2 anys, és concertat amb la Generalitat de Catalunya, la qual cosa significa que és gratuït.

Et calen més motius per apuntar-te a estudiar amb nosaltres?

#SomEscolaMontserrat #AturZero #APSD

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ  DE DADES
Responsable ESCOLA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL MONTSERRAT
Finalitat Respondre a les consultes que realitzen els usuaris
Legitimació Consentiment de l’interessat.
Destinataris No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal.
Drets Accedir, rectificar i suprimir dades, així com altres drets, com s’explica en la informació addicional.
Informació Addicional Pot consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí.

Sessions informatives

Sol·licita la teva visita mitjançant aquest formulari o enviant un email a colmontserrat@xtec.cat

Les visites es realitzaran de dilluns a partir del dilluns 6 de maig a les 18:00h Selecciona a continuació, la sessió en la que estàs interessat