Es resol el neguit del Dual

Luis Tabares - Professor de Formació Professional

Luis Tabares, professor de l’Escola Montserrat

Acabat el segon trimestre, les reunions de l’equip docent no seran com les habituals; entre tots  hem  de decidir, a partir dels requisits que s’exigien des de l’inici de curs, quins seran aquells alumnes que continuaran els seus estudis en modalitat Dual i quins no.

Tot i que la majoria d’estudiants són conscients del seu rendiment acadèmic,  de la seva dedicació als estudis, l’assistència i els treballs realitzats  a classe durant aquest dos primers trimestres, hi ha un cert neguit per saber si formaran part de la llista “Dual”.

És un neguit normal i propi, fins i tot d’agrair,  de qualsevol persona que es troba en un  procés de selecció per a una oferta de feina. Perquè l’FP Dual és això, un aprenentatge real que et col·loca un peu al mercat laboral, amb tot el que això comporta.

Acomplir els requisits que he esmentat només és la primera fase de la selecció; a finals del mes d’abril, 27 per ser més exactes, els alumnes han de trobar-se amb les empreses i són elles les que prendran l’última decisió un cop l’alumne hagi realitzat les 100 hores de pràctiques.

Dissipar aquests nervis no és una tasca fàcil però només han de seguir un consell: comportar-se com ho han fet durant aquests mesos a l’aula: participatius, mostrant interès per les activitats que es realitzen a classe, puntuals, enèrgics, autònoms, responsables, resolutius, creatius, etc.

Totes aquestes característiques personals són les que es demanen als candidats, la nota no deixa de ser un número i, per tant, tindrà la importància relativa.  No ha estat en cap moment un tema rellevant a les reunions amb els responsables del departaments de RRHH de les empreses que col·laboren en aquest projecte, amb l’Escola Montserrat.

Dit això, només queda agrair a totes les empreses la seva implicació i el seu suport perquè l’FP tingui el paper que es mereix dintre del marc educatiu actual, per ajudar a la formació dels alumnes d’una manera directa i real que els faran ser el dia demà el professional amb experiència tan buscat avui dia

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Crèdits

Disseny i programació web

pikstudio

Fotografia

Mercè Rial