Hem anat de compres… però sobretot de vendes!!!

cfgm-activitats-comercials-fp-dual

Microsoft Word - Blog Empresaula.docx

Roser Gost. Professora de l’Escola Montserrat

La setmana passada els alumnes del 2n curs de Gestió Administrativa van assistir a una trobada de Networking a Barcelona amb alumnes d’escoles de Catalunya, València, Aragò i Illes Balears. L’objectiu era donar a conèixer les seves empreses simulades.

Què és una empresa simulada? La idea principal és que els alumnes aprenen fent. Creen l’estructura que tindria una empresa i treballen en ella. És el més semblant i, per a molts, el pas previ, a treballar en una empresa.

L’empresa està dividida en diferents departaments pels quals passarà cada alumne. En cada departament desenvoluparà les tasques que realitzaria en una empresa. Per exemple, al Departament de RRHH, entre d’altres tasques, coneixerà el conveni, farà els contractes, les nòmines, tràmits amb la Seguretat Social i haurà de resoldre les incidències del dia a dia.

La trobada tenia dues parts: explicar cada empresa simulada davant un auditori i fer negocis. Tot això va suposar un treball previ: preparar catàlegs, ofertes i tot el que comporta assistir a un esdeveniment com aquest.

Però també hi ha un treball durant i després del Networking. Ara ens toca organitzar i servir totes les comandes que ens van fer i donar comptes sobre el pressupost que tenia cada empresa. Estem bastant enfeinats!

Els nostres alumnes valoren aquesta experiència molt positivament. Ara, quan rebin una comanda, una factura o una reclamació, coneixeran qui hi ha al darrere.  Tots estan d’acord que si haguessin de preparar una fira en una empresa real, sabrien què han de fer i què s’ha de tenir en compte.

Però amb el que més van disfrutar va ser negociant amb la resta d’empreses: que si em fas un descompte, que qui paga el transport, que si podem arribar a acords de subministrament…

En realitat, amb una mentalitat més de treballadors que d’alumnes, van aprendre molt més: organització, treball en equip, creativitat, comunicació, negociació i moltes més habilitats que els seran molt útils quan s’incorporin al mercat laboral.

Microsoft Word - Blog Empresaula.docx

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ  DE DADES
Responsable ESCOLA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL MONTSERRAT
Finalitat Respondre a les consultes que realitzen els usuaris
Legitimació Consentiment de l’interessat.
Destinataris No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal.
Drets Accedir, rectificar i suprimir dades, així com altres drets, com s’explica en la informació addicional.
Informació Addicional Pot consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí.

Sessions informatives

Sol·licita la teva visita mitjançant aquest formulari o enviant un email a colmontserrat@xtec.cat

Les visites es realitzaran de dilluns a partir del dilluns 6 de maig a les 18:00h Selecciona a continuació, la sessió en la que estàs interessat