El trinomi de la FP: alumne-escola-empresa

 

dani_maurizDani Mauriz, director de l’Escola Montserrat

L’objectiu final de la formació dels joves és la seva inserció laboral. Volem joves preparats, formats, polivalents i amb actitud perquè puguin donar resposta a les necessitats del mercat i puguin iniciar la seva trajectòria professional, trencant els índexs d’atur juvenil i demostrant que sempre hi ha lloc a les empreses per a les persones que els ofereixen allò que demanen.

La Formació Professional és un exemple clar de formació específica per a un sector professional. Nois i noies que tenen ben clar a què es volen dedicar i que posen tots els seus esforços a aconseguir aquest objectiu. La seva voluntat i el seu treball són claus. La formació i les eines que els donem als centres formatius, també. Però hi ha una tercera pota sense la qual seria impossible aconseguir el repte: les empreses.

Els alumnes dels nostres cicles formatius fan 350 hores de formació en centres de treball –les anomenades pràctiques a les empreses- que els donen un bagatge i una experiència molt valuosos i absolutament imprescindibles per preparar-se per entrar al mercat laboral. A més, en els cicles en modalitat dual fem encara un pas més, i la responsabilitat de la formació dels joves és compartida entre l’Escola i les empreses, on el segon curs entren a treballar amb remuneració i alta a la Seguretat Social.

És per això que hem de dir ben alt i ben clar que l’èxit de la Formació Professional passa per la implicació, el compromís i la predisposició de les empreses, que acullen els alumnes, els ensenyen, ens ajuden a donar el vessant pràctic del dia a dia a tots els coneixements que podem adquirir a l’aula. Aquestes línies són d’agraïment cap a gestories, escoles bressol, residències, comerços, etc., que durant més de vint anys han col·laborat amb la nostra Escola per a la realització de les pràctiques dels alumnes. Sense tots ells, la nostra tasca s’hauria quedat a mig camí.

I deixeu-me destacar també l’elevat índex d’inserció laboral que es produeix després d’aquestes pràctiques, quan molts dels nostres alumnes són contractats per les empreses i poden iniciar la seva carrera professional en el sector per al qual s’han preparat. El darrer informe d’inserció laboral de l’Escola, recull que un 60% dels alumnes de cicles de grau superiors i un 30% dels de grau mitjà de l’Escola Montserrat troben feina només mig any després d’haver acabat els estudis.

El dilluns 28 de novembre farem la primera Trobada Escola-Empresa, a la qual convidem totes les empreses que col·laboren amb nosaltres acollint els alumnes en pràctiques. I ens hi acompanyaran també  representants de l’Alianza por la FP Dual, una entitat a la qual ens hem adherit recentment per sumar esforços i alçar la veu a favor d’una Formació Professional de futur i de qualitat.  Serà el moment d’agrair-los a tots la seva valuosa col·laboració i implicació, de destacar el valor de les empreses en la formació dels nostres joves. Però també els ho volia fer arribar des d’aquestes línies: Gràcies! Gràcies per la feina que heu fet i per la que, entre tots plegats, continuarem fent! Sou imprescindibles!

 

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ  DE DADES
Responsable ESCOLA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL MONTSERRAT
Finalitat Respondre a les consultes que realitzen els usuaris
Legitimació Consentiment de l’interessat.
Destinataris No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal.
Drets Accedir, rectificar i suprimir dades, així com altres drets, com s’explica en la informació addicional.
Informació Addicional Pot consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí.

Sessions informatives

Sol·licita la teva visita mitjançant aquest formulari o enviant un email a colmontserrat@xtec.cat

Les visites es realitzaran de dilluns a partir del dilluns 6 de maig a les 18:00h Selecciona a continuació, la sessió en la que estàs interessat