Les dades d’inserció dels nostres cicles continuen augmentant!

dani_maurizDani Mauriz, director de l’Escola Montserrat

Amb les dades de l’Observatorio de las Ocupaciones del Servicio Público de Empleo Estatal a la mà, no podem evitar estar contents pels resultats que reflecteixen: els índexs d’inserció laboral dels cicles que oferim a l’Escola continuen augmentant i situant-se al capdavant del rànquing. Estem satisfets d’oferir un cicles formatius adaptats a les necessitats reals del nostre mercat laboral i orgullosos de les perspectives de futur que això dóna als nostres alumnes.

Per posar alguns exemples: durant el 2015 es van fer 200.773 contractes per a tècnics de Gestió Administrativa, un 11,5% més que l’any anterior. En Administració i finances es van signar 133.559 contractes, un 12,65% més que el 2014. Els tècnics superiors en Educació infantil van tenir 45.362 contractes nous durant el 2015, un 21,68% més que l’any anterior. I per als tècnics en Atenció a les persones en situació de dependència, els contractes van augmentar un espectacular 41% respecte de l’any anterior, amb un total de 15.403 contractes.

Així, Gestió Administrativa és el primer del rànquing de cicles formatius quant a nous contractes.  Administració i finances s’endú el bronze amb un destacat tercer lloc. El segueix Educació infantil, amb el quart lloc de la llista. I Atenció a les persones en situació de dependència comença a despuntar amb força situant-te ja entre els 20 cicles formatius amb més nous contractes.

Unes xifres que ens fan intuir una certa recuperació del mercat, encara lenta i insuficient però iniciant una tendència positiva, i ens fan pensar també en la importància de tenir professionals formats en allò que les empreses i el mercat realment demanen i necessiten.

El debat sobre els joves amb “excés de formació” és obert des de fa temps. Formar-se és bo, necessari i imprescindible, però ja hem parlat alguna vegada de la síndrome de la “titulitis” que durant un temps va posar només en valor els estudis universitaris, els postgraus i els màsters, mentre la Formació Professional feia el paper d’aneguet lleig a la família.

Afortunadament, les coses es van posant al seu lloc i, des de fa alguns anys, el comportament del mercat i les dades d’inserció laboral donen molt bona nota a la FP. Aquestes xifres que us hem explicat abans en són un altre exemple.

Fer un cicle formatiu no vol dir renunciar a estudiar i conformar-se! Vol dir tenir clar quin ofici ens apassiona i formar-nos específicament per ser uns professionals de primera en la nostra professió. Els nostres alumnes no vénen a passar  l’estona a l’Escola, vénen a aprendre, a implicar-se, a aportar-nos noves idees, a fer pràctiques, a contagiar-nos la seva creativitat i la seva passió.

I el mercat laboral necessita això: joves compromesos, amb les idees clares, bons professionals, formats en el seu ofici, amb ganes de treballar i de fer-ho de la millor manera possible. Les xifres d’inserció laboral avalen el bon comportament pel que fa als tècnics de Formació Professional. L’augment continuat de contractes els darrers anys en els cicles que oferim a l’Escola ens fa pensar que anem pel bon camí.

Acabo com començava: estem contents! Especialment pels nostres alumnes que es deixen la pell a aprendre, formar-se i créixer com a professionals i com a persones. És de justícia que els seus esforços tinguin recompensa. I la inserció laboral és una motivació de primera línia!

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ  DE DADES
Responsable ESCOLA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL MONTSERRAT
Finalitat Respondre a les consultes que realitzen els usuaris
Legitimació Consentiment de l’interessat.
Destinataris No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal.
Drets Accedir, rectificar i suprimir dades, així com altres drets, com s’explica en la informació addicional.
Informació Addicional Pot consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí.

Sessions informatives

Sol·licita la teva visita mitjançant aquest formulari o enviant un email a colmontserrat@xtec.cat

Les visites es realitzaran de dilluns a partir del dilluns 6 de maig a les 18:00h Selecciona a continuació, la sessió en la que estàs interessat