Fer balanç ens impulsa al futur

dani_maurizDani Mauriz, director de l’Escola Montserrat

A les acaballes de curs sempre hi ha una barreja de sentiments i sensacions: una mica de nostàlgia, ganes de vacances per recarregar les piles, agraïment a totes les persones que ens han acompanyat els últims mesos, i il·lusió per tots els nous projectes que ja estem cuinant i que veuran la llum el proper curs.

Divendres passat vam fer l’acte de cloenda i graduació. Més de 400 assistents entre alumnes i familiars ens van acompanyar en aquest dia tan especial, de records, d’estones compartides, de complicitat, de reconeixement a l’esforç i als resultats, de balanç… És per tots ells que l’equip docent continuem trobant l’energia necessària per tancar-nos, treballar, debatre i posar sobre la taula idees perquè el curs vinent sigui encara millor i més motivador.

El 2016-2017 serà el curs que donarà protagonisme total a la formació dual, una aposta clara per la suma entre Escola i empreses per donar la millor formació als nostres alumnes i obrir-los la via d’entrada al mercat laboral. Pràctiques remunerades des del segon curs del cicle en una empresa real. No hi ha millor manera de motivar i d’ensenyar alhora!

Però aquest no és l’únic canvi que preparem. Estem immersos en un procés de treball que ens ha de portar a canviar totes les rutines docents a l’Escola. Estem aprenent a treballar per projectes, a treballar d’una forma transversal perquè els alumnes puguin aplicar els coneixements que van adquirint en cada una de les matèries en un projecte global i molt proper a la realitat. Cada trimestre obrirem, treballarem i tancarem un nou projecte que ajudarà els alumnes a treballar i aprofundir en tot l’aprenentatge que van adquirint, desenvolupant les seves capacitats i aptituds en un entorn real, desenvolupant projectes d’envergadura, investigant el mercat i l’entorn, analitzant la situació d’empreses o sectors, buscant solucions, ideant noves propostes, desenvolupant idees…

Una manera diferent d’estudiar, una forma de motivar els nostres joves i d’acostar-los a la realitat professional, un nou repte per a professors i alumnes que estem segurs que superarem amb nota. Ja us ho he dit altres vegades i és veritat: els nois i noies de l’Escola Montserrat ens sorprenen constantment, descobrint-nos i plantejant-nos nous reptes, ensenyant-nos alhora que els ensenyem, fent entrar una alenada d’aire fresc i noves idees a les nostres aules. Volem treballar braç a braç amb tots ells perquè cada dia de classe sigui un repte engrescador.

El temps de les classes magistrals passa a la història. Entrem a l’era del treball en equip, de les noves tecnologies, dels projectes transversals i dels alumnes professionalitzant-se a passos de gegant. Volem joves preparats, que puguin donar resposta a les necessitats reals del mercat, joves convençuts amb la seva professió, capaços d’il·lusionar-se i d’il·lusionar. Els donarem totes les eines que estiguin al nostre abast per acompanyar-los en aquest apassionant camí.

Nostàlgia i agraïment per tots els qui ens han acompanyat i ara inicien una nova etapa. Il·lusió per tot el que ha de venir. Som Escola Monterrat!

 

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ  DE DADES
Responsable ESCOLA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL MONTSERRAT
Finalitat Respondre a les consultes que realitzen els usuaris
Legitimació Consentiment de l’interessat.
Destinataris No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal.
Drets Accedir, rectificar i suprimir dades, així com altres drets, com s’explica en la informació addicional.
Informació Addicional Pot consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí.

Sessions informatives

Sol·licita la teva visita mitjançant aquest formulari o enviant un email a colmontserrat@xtec.cat

Les visites es realitzaran de dilluns a partir del dilluns 6 de maig a les 18:00h Selecciona a continuació, la sessió en la que estàs interessat