Stage a Montpellier

marinarodriguezMarina Rodríguez, alumna de l’Escola Montserrat

Em dic Marina i sóc estudiant de segon curs del cicle de grau superior de Comerç Internacional a l’Escola Montserrat de Sant Vicenç de Castellet, un bonic poble de la comarca del Bages.

Aquest curs serà molt important per a mi, és l’any de les oportunitats, de les noves experiències i del camí al futur. Aquest any tinc l’oportunitat de fer un stage a Montpellier, gràcies al gran esforç i confiança per part de l’Escola. Al curs passat el nostre professor de francés, Luis Tabares, i la nostra tutora, Roser Gost, ens van oferir als estudiants de Comerç Internacional l’opció de fer les pràctiques professionals del cicle formatiu a França, jo no vaig dubtar  ni un sol moment, és una via per conèixer un nou món. “Et voilà”… sóc aquí, a Montpellier.

Evidentment per arribar fins aquí vaig haver d’estudiar molt l’idioma i disposava de poc temps, però tot és possible si un s’ho proposa. Els alumnes de Comerç Internacional necessitem tenir idiomes estrangers per poder fer les tasques dins de l’empresa i quina millor manera d’aprendre que conviure amb persones amb diferent llengua materna? A mi personalment m’agrada molt el francès i tenir aquesta oportunitat m’obre moltíssimes portes.

Montpellier és una ciutat amb molt d’encant, ciutat universitària on vénen estudiants de tot el món a fer les seves formacions, un lloc amb molt bon ambient. Porto dues setmanes aquí i he conegut moltíssima gent, companys de classe, professors, altres estudiants… tots ells són molt gentils, gent molt oberta, que m’ajuden en tot i es preocupen per mi.

Avui he acabat les dues primeres setmanes de classe a Montpellier, el primer dia vam fer un acte d’integració per conèixer millor els companys de classe i per fer vàries activitats a l’aire lliure, després de presenciar una conferència d’una nova empresa emprenedora que es diu TAGEOS, molt bona manera d’interactuar amb els companys. Dues setmanes molt interessants, he après  nous conceptes, he fet una mica de turisme i he viscut la vida de l’estudiant, recomanable! En aquestes dues setmanes el meu nivell de francès ha millorat considerablement, aquí la gent és molt sociable. Gràcies a les classes i la interacció amb la societat ara mateix sóc capaç de tenir una conversa oberta en francès. Encara em queda el mes de les pràctiques en una empresa espanyola molt reconeguda, on m’han obert les portes de forma positiva. Vaig fer una visita a l’empresa per presentar-me i conèixer els companys de feina, una trobada informal amb tot el personal mentre preníem un cafè, vam parlar de moltes coses. Dilluns* començo a treballar i a continuar aprenent.

Moltes gràcies Escola Montserrat per fer possible aquest somni, aquesta gran experiència, gràcies per confiar en mi.

Aquesta setmana, la Marina ja s’ha incorporat a les pràctiques. Bona sort!

IMG_3535

 

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ  DE DADES
Responsable ESCOLA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL MONTSERRAT
Finalitat Respondre a les consultes que realitzen els usuaris
Legitimació Consentiment de l’interessat.
Destinataris No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal.
Drets Accedir, rectificar i suprimir dades, així com altres drets, com s’explica en la informació addicional.
Informació Addicional Pot consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí.

Sessions informatives

Sol·licita la teva visita mitjançant aquest formulari o enviant un email a colmontserrat@xtec.cat

Les visites es realitzaran de dilluns a partir del dilluns 6 de maig a les 18:00h Selecciona a continuació, la sessió en la que estàs interessat