Amb el camí clar i ben marcat

dani_maurizDani Mauriz, director de l’Escola Montserrat

Tot i que a l’Escola Montserrat hem anat començant el curs progressivament, avui sí que ja podem dir que estem a ple rendiment i que donem per inaugurat el curs 2015-2016. Som un centre de Formació Professional i som molt més que això. Som un espai de trobada entre persones que intercanvien coneixements, experiències i reptes. Som una escola que potencia cada vegada més actius com l’emprenedoria i els idiomes. Som un centre convençut que els aprenentatges van lligats a les pràctiques, per equivocar-nos, rectificar i millorar. I, per acabar-ho d’arrodonir, tenim un equip enamorat de la Formació Professional i del seu potencial.

La nostra escola es va fundar fa 66 anys. Durant més de sis dècades ha passat peripècies i moments difícils, però sempre ens hem tornat a aixecar i hem sabut adaptar-nos a cada moment i a cada situació per continuar fent de la passió per l’ensenyament el nostre ofici. Tornar a obrir portes un any més  i veure com els alumnes prenen passadissos i aules ens omple d’il·lusions. Perquè estem convençuts que la injustament “maltractada” Formació Professional és la cirereta del pastís.

D’altres vegades us he parlat de xifres que avalen els bons índexs d’inserció laboral dels alumnes d’aquests estudis. Però avui no us vull parlar de xifres sinó de sensacions: durant el curs veig sovint com els alumnes surten del centre per anar a visitar empreses, a veure com es decora un bon aparador, assistir a conferències, fer jocs mentre aprenen tècniques per motivar i educar infants o a passar una tarda amb avis, per exemple. Durant totes aquestes hores, que són moltes, deixem els llibres i les pissarres de banda per endinsar-nos en l’apassionant món de la vida real i les seves professions. Els nostres alumnes palpen de prop experiències que els enriqueixen i els preparen per assumir un lloc de treball amb responsabilitat.

Diem sovint que som una gran família. És veritat, la nostra escola és relativament petita i ens coneixem tots. I d’aquests vincles de confiança en surten estones compartides i moltes històries viscudes que a uns ens fan millors com a professors i als altres com a joves alumnes. La vida és això: aprendre, desaprendre, compartir, avançar, millorar, caure i tornar-se a aixecar, i fer­-ho tot des del convenciment que hem trobat el nostre camí. Tinc la sensació que els nostres alumnes tenen molt clar quin és el camí que han triat i cap a on volen enfocar el seu futur.

És feina nostra, com a equip de professorat i professionals de l’Escola, acompanyar-los, dotar-los d’eines i motivar el seu enginy i la seva curiositat. La seva feina és fer-se cada dia una mica més grans i més bons en allò que volen ser. I us ben asseguro que, any rere any, ho aconsegueixen i ens sorprenen amb les seves propostes, les seves idees i els seus projectes. De ben segur que aquest curs no serà una excepció i que ens esperen nou mesos apassionants. Montserrat interaktiven Karte Així que només em queda dir-vos moltes gràcies a tots els qui confieu en nosaltres –joves, famílies, Administració, professors, entitats, empreses i col·laboradors- i donar-vos la benvinguda al nou curs. Endavant i força!

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ  DE DADES
Responsable ESCOLA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL MONTSERRAT
Finalitat Respondre a les consultes que realitzen els usuaris
Legitimació Consentiment de l’interessat.
Destinataris No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal.
Drets Accedir, rectificar i suprimir dades, així com altres drets, com s’explica en la informació addicional.
Informació Addicional Pot consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí.

Sessions informatives

Sol·licita la teva visita mitjançant aquest formulari o enviant un email a colmontserrat@xtec.cat

Les visites es realitzaran de dilluns a partir del dilluns 6 de maig a les 18:00h Selecciona a continuació, la sessió en la que estàs interessat