L’anglès difícil? Qui ho diu, això!!!

joan martiJoan Martí, cap d’estudis de l’Escola Montserrat

L’anglès s’està convertint en una eina indispensable en el nostre dia a dia.  És impensable intentar buscar feina sense uns coneixements mínims d’anglès, sobretot en el món dels negocis, del comerç i del màrqueting, i de la majoria dels camps professionals existents. Per això a l’Escola Montserrat apostem per la formació total en anglès, no només complim amb el currículum que estableix el departament d’Ensenyament, que està molt bé i amb el qual els alumnes poden aprendre tots els aspectes relacionats amb la documentació empresarial, administrativa i publicitària i els aspectes tècnics de la llengua, sinó que també apostem per potenciar al màxim la part oral, la parla.

L’estudi d’una llengua no només pot dependre de les dues o tres hores setmanals que se li pot dedicar a nivell d’horari lectiu. L’aprenentatge d’un idioma ha d’anar molt més lluny, però és difícil d’aconseguir ja que estem sotmesos a un horari. Per això intentem treure el màxim rendiment possible dotant els alumnes d’eines que poden utilitzar a casa seva i que els permeten continuar la seva immersió en llengua anglesa, i també  amb la introducció de l’assistent de conversa nadiu. La seva feina consisteix en  reunir petits grups  d’alumnes i potenciar al màxim la seva producció oral, corregint els errors i introduint-los a la parla del dia a dia, utilitzant diferents eines, com la descripció i la interacció sobre temes que els puguin ser interessants.

D’aquesta manera intentem que els nostres alumnes estiguin preparats per anar a les empreses i ser capaços de poder produir documents, així com atendre trucades i rebre clients en llengua anglesa. No és una feina fàcil, donat que fins ara fa poc la societat en general no ens hem començat a preocupar pel poc nivell en llengües estrangeres dels nostres alumnes. Diuen que val més tard que mai, però per arribar a un nivell òptim d’anglès haurà de passar cert temps i esperar que els alumnes arribin als centres d’estudis superiors amb un nivell d’anglès adient als anys que hi hauran dedicat. Els alumnes actuals són conscients de les seves limitacions, però fan tot el possible per aconseguir adquirir un nivell adequat en anglès, i a l’Escola Montserrat els ajudem en tot allò que sigui necessari.

Apostem perquè els alumnes comencin utilitzar la llengua oral de manera regular des de l’inici de curs, fent presentacions en anglès, que poden passar per explicar un conte o per presentar un producte, un servei o una empresa. Sabem que si els animem a utilitzar l’ idioma des de bon començament perden la por a equivocar-se i a fer el ridícul i, el que és més important, es familiaritzen amb l’idioma i això els dóna molta seguretat. Molts d’ells queden sorpresos quan en el seu dia a dia es troben que en un moment donat han d’utilitzar l’anglès i ho fan de forma natural. Això els aporta una alegria que desconeixien, vénen i t’ho expliquen, són feliços. Alguns fins i tot et donen les gràcies.

Així doncs som una Escola on intentem utilitzar l’anglès d’una forma natural, on els alumnes, gairebé sense adonar-se’n, se senten immersos en el món anglès, intentant interactuar en anglès en qualsevol moment i lloc, a l’escala, al passadís o a l’aula. Potser d’aquesta manera deixen de veure l’anglès com aquella assignatura tan difícil i per a la qual sempre han pensat que són negats.

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ  DE DADES
Responsable ESCOLA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL MONTSERRAT
Finalitat Respondre a les consultes que realitzen els usuaris
Legitimació Consentiment de l’interessat.
Destinataris No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal.
Drets Accedir, rectificar i suprimir dades, així com altres drets, com s’explica en la informació addicional.
Informació Addicional Pot consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí.

Sessions informatives

Sol·licita la teva visita mitjançant aquest formulari o enviant un email a colmontserrat@xtec.cat

Les visites es realitzaran de dilluns a partir del dilluns 6 de maig a les 18:00h Selecciona a continuació, la sessió en la que estàs interessat