Oferim l’únic grau dual de Comerç Internacional de tota Catalunya: 5 mesos de feina assegurats per als alumnes

casals_pinto_mauriz

L’escola Montserrat de Sant Vicenç de Castellet és l’únic centre de Catalunya que el curs vinent oferirà el grau superior de Comerç internacional en modalitat dual. Aquesta modalitat combina escola i empresa durant els estudis i els alumnes tindran 5 mesos de feina assegurada i remunerada en una empresa del sector mentre continuen formant-se per aconseguir el títol. Això és possible gràcies a la implicació de les empreses del Bages que han signat convenis amb l’escola Montserrat comprometent-se a participar en la formació dels alumnes i posant aquests llocs de treball a la seva disposició.

Fins ara, han signat convenis firmes com Collbaix, Matribages, Dismat, Escorxador d’Avinyó, Domini ambiental, Catalana de Perforacions, Vilà Vila, Trackers feina, Forminsa, Remosa,Casals Cardona Tecnium, Cambra de Comerç i Eva, que han posat una vintena de llocs de treball a disposició dels alumnes. Aquesta iniciativa, a més, compta amb el suport de Pimec Catalunya Central i de la Cambra de Comerç de Manresa i es preveu que els propers dies es signin nous convenis amb d’altres empreses. L’estada a l’empresa es divideix en dues fases. En la primera, l’alumne s’hi incorpora per realitzar unes pràctiques i adaptar-se al funcionament de l’empresa. En finalitzar aquest període, s’inicia l’estada remunerada en modalitat de beca, atenent als criteris d’accés prèviament acordats entre l’empresa i el centre de formació.

Avui s’ha presentat aquest nou cicle en una roda de premsa en què han participat Pere Casals, president de Cambra de Comerç de Manresa, Esteve Pintó, president de PIMEC Catalunya Central, i Dani Mauriz, director de l’escola Montserrat.

Mauriz ha explicat que l’escola ha tingut en compte la necessitat que tenen les empreses de perfils professionals en l’àmbit del comerç internacional i ha apostat per una fórmula que “forma professionals en aquestes competències i ajuda a inserir laboralment aquests alumnes en el món laboral”. El director ha afegit que “som innovadors ja que som l’únic centre que imparteix el cicle al Bages, Berguedà i Solsonès, i en modalitat dual l’únic de tota Catalunya”.

Casals ha assegurat que “el cicle de Comerç Internacional en modalitat dual és una aposta encertada pel fet que l’alumne s’incorpori com un treballador més dins l’empresa com a part del seu aprenentatge i contingut curriculars” i ha afegit que aquest tipus de formació “va orientada a les necessitats reals, millora el currículum dels alumnes, és una opció real de futur i millora les possibilitats laborals dels alumnes”.

Esteve Pintó, per la seva banda, ha manifestat que “des de PIMEC també es dóna suport a les empreses que internacionalitzen i que en aquest sentit s’ha de dotar, també, dels millors professionals ja que ara més que mai s’ha d’exportar” i ha afegit que PIMEC “creu en el model d’FP dual perquè millora la competitivitat, i forma i capta el talent”.

El cicle de Comerç internacional ofereix uns estudis de gran projecció en l’actual context econòmic, ja que els sectors d’exportació i importació poden ser els elements clau per a la pervivència de l’empresa. En aquests moments, Catalunya exporta el 26% del total de l’Estat espanyol, i les exportacions representen el 25% del PIB. I, a més, aquests estudis gaudeixen d’un elevat grau d’inserció laboral un cop acabat el cicle, que dura 2 anys. Les sortides laborals poden ser diverses: tècnic de comerç exterior, administració de comerç internacional, venda internacional, cap de magatzem, responsable de logística, màrqueting internacional, etc.

Les condicions d’accés a aquest cicle de grau superior és tenir 2n de Batxillerat, un curs d’accés als cicles formatius de grau superior, qualsevol carrera universitària, FP II o un Cicle formatiu de grau superior.  Les preinscripcions s’obren avui mateix, 27 de maig, i s’allarguen fins al 7 de juny.

La formació professional dual

Amb aquesta modalitat, molt estesa en altres països europeus i que darrerament és una de les apostes del govern català en l’àmbit de la formació professional, l’alumne rep part de la formació en el centre de formació professional. L’altra part l’obté mitjançant les activitats formatives i productives en l’empresa. Aquesta distribució de la formació és acordada mitjançant un conveni entre el centre i l’empresa. Per a l’empresa, això significa recuperar el model d’aprenent garantint una formació professional que millori la qualificació i el desenvolupament personal dels joves; i disposar de personal qualificat adaptat a les seves necessitats i format en el seus processos i cultura empresarial. I a l’alumnat li permet compaginar la formació al centre i en una empresa del sector amb un contracte o beca, desenvolupar el potencial professional, aprendre en situacions reals de treball, adquirir experiència professional, i millorar l’ocupabilitat.

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ  DE DADES
Responsable ESCOLA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL MONTSERRAT
Finalitat Respondre a les consultes que realitzen els usuaris
Legitimació Consentiment de l’interessat.
Destinataris No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal.
Drets Accedir, rectificar i suprimir dades, així com altres drets, com s’explica en la informació addicional.
Informació Addicional Pot consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí.

Sessions informatives

Sol·licita la teva visita mitjançant aquest formulari o enviant un email a colmontserrat@xtec.cat

Les visites es realitzaran de dilluns a partir del dilluns 6 de maig a les 18:00h Selecciona a continuació, la sessió en la que estàs interessat