Les Xarxes Socials més utilitzades i consells per a la seva gestió

Les xarxes socials més populars

Les xarxes socials són llocs web i aplicacions que ens ajuden a connectar amb moltes persones alhora via online. Actualment, les xarxes socials són una eina bàsica tant en el dia a dia personal com en el món laboral i empresarial. Per això, us expliquem quines són les xarxes socials més populars del moment i alguns consells per a la seva gestió i ús.

Instagram

Instagram va ser comprada per Facebook l’any 2012. Actualment, és la xarxa més activa i més descarregada pels usuaris. Aquesta et permet publicar fotos i vídeos aplicant-hi filtres. També té l’opció d’Instagram Stories, una funcionalitat que et permet penjar fotos i vídeos amb una durada de 15 segons i que a les 24 h desapareixen del perfil .

En general, els usuaris d’Instagram acostumen a publicar el seu costat més personal.

Facebook

Facebook és una de les xarxes socials més populars de la història amb més de 2.000 milions d’usuaris. El seu creador va ser Mark Zuckerberg l’any 2004. Aquesta xarxa permet mantenir el contacte amb persones del teu cercle d’amistats offline i fer-ne de noves, publicar fotos, vídeos, textos, estats d’ànim, notícies, etc.

YouTube

Va ser creada per tres antics treballadors de PayPal en 2005 i comprada posteriorment per Google. YouTube és un lloc web en el qual els usuaris poden compartir vídeos i visualitzar-los. Les temàtiques són d’allò més variades: música, esports, tutorials, series, pel·lícules, manualitats…

Whatsapp

Aquesta aplicació va ser creada el 2009 per Jan Koum. És una plataforma de missatgeria instantània que serveix per enviar missatges i multimèdia entre els usuaris, també permet enviar fotos, vídeos, stickersgifts, etc. Actualment, podem utilitzar-la també mitjançant un navegador web.

Propietat de Facebook des del 2016, Whatsapp ha inclòs recentment una opció molt similar a Instagram, els estats en format de Stories. on et permet penjar una fotografia que també, serà esborrada a les 24 h. Whatsapp també permet posar-te un estat.

LinkedIn

Aquesta xarxa social neix en 2002 amb la finalitat de crear relacions laborals. LinkedIn et permet publicar experiències laborals, la teva formació, i fins i tot certificats que has obtingut. LinkedIn és una bona XXSS per a poder fer contactes i buscar noves experiències de treball. Aquesta app i lloc web també et permet publicar notícies, estats, etc.

Twitter

Creada per Jack Dorsey l’any 2006, Twitter és una xarxa social de microblogging que permet publicar un text de 280 caràcters com a màxim. És una aplicació i lloc web molt útil per a estar informat de notícies, tendències, etc. i realitzar el seguiment d’esdeveniments en directe.

Pinterest

Pinterest és una plataforma que permet guardar imatges de diferents temàtiques i enllaços de tota mena de categories. Aquesta xarxa social et dóna l’opció d’organitzar-te aquestes imatges i/o enllaços per categories en forma de taulers. La resta d’usuaris pot trobar els nostres taulers, sempre que siguin públics, i començar-los a seguir.

Aquestes són algunes de les xarxes socials amb més seguiment en l’actualitat, però hi ha moltes altres de diferents temàtiques i funcionalitats que acumulen milers d’usuaris.

Utilitzis una o diverses d’aquestes plataformes, t’afegim alguns consells perquè puguis getionar correctament les teves xarxes socials i treure’n el màxim profit.

  • Publica actualitzacions amb freqüència
  • Coneix els teus seguidors
  • Tingues un estil definit i publica contingut relacionat amb la teva pàgina o perfil
  • Interactua amb els seguidors i respon els comentaris
  • Utilitza hashtags per arribar a un públic més gran
  • Comparteix en el moment adequat
  • Promou enllaços als teus perfils
  • Sigues original i creatiu/va
  • Sigues respectuós/a
  • I sobretot, sigues tu mateix/a!

Sandra Díaz
Alumna de Màrqueting Digital a l’Escola Montserrat

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ  DE DADES
Responsable ESCOLA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL MONTSERRAT
Finalitat Respondre a les consultes que realitzen els usuaris
Legitimació Consentiment de l’interessat.
Destinataris No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal.
Drets Accedir, rectificar i suprimir dades, així com altres drets, com s’explica en la informació addicional.
Informació Addicional Pot consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí.

Sessions informatives

Sol·licita la teva visita mitjançant aquest formulari o enviant un email a colmontserrat@xtec.cat

Les visites es realitzaran de dilluns a partir del dilluns 6 de maig a les 18:00h Selecciona a continuació, la sessió en la que estàs interessat