Créixer en valors

Dani Mauriz, director de l’Escola Montserrat

Treballar amb adolescents no sempre és fàcil. Estan en un moment de creixement personal i professional, de fer-se madurs i enfocar el seu futur, i el procés, en alguns casos, és complicat. A l’Escola Montserrat, a part de preparar-los per a un ofici, sempre hem dit que som una gran família, i això ho apliquem també a les aules. Els nostres alumnes no són números. Són persones, cada una amb circumstàncies personals i familiars diferents, amb un bagatge cultural i social, que afronten el procés d’aprenentatge al nostre centre de maneres diverses.

Forma part de la nostra feina acompanyar-los de prop i ser flexibles perquè puguin treure el màxim rendiment del seu pas per l’Escola. Rendiment no només professional, sinó també personal.

És per això que no ens cansem de parlar de valors… En la nostra estratègia educativa tenen un protagonisme especial les habilitats i capacitats com el treball en equip, la creativitat o l’autoconeixement, perquè això també és el que busquen les empreses.

Però hi ha un altre nivell encara més important: els valors de l’educació que cada un portem integrats des de la infància. Segons allò que hem viscut en els nostres primers anys, segons els límits que ens han posat, segons els criteris d’educació que hem viscut a casa, el nostre sostre de valors és un o altre.

L’educació, el civisme, el respecte pels altres, la tolerància… són valors que formen part de l’ADN de cadascú, però que hem d’intentar potenciar dia a dia. Us imagineu una classe on els alumnes es faltin el respecte els uns als altres? O una classe on es facin grupets que no es relacionin amb la resta?

Situacions com aquestes no formen part de l’escenari educatiu i formatiu de l’Escola Montserrat. Torno a repetir allò que us deia: els alumnes són persones. I cada persona es mereix tot el respecte i la tolerància de part de la resta de companys. És per això que no em cansaré de donar les gràcies a les famílies que confien en nosaltres i la nostra manera d’acompanyar els seus fills i filles en una etapa de la vida que no sempre és una bassa d’oli.

Amb la suma de complicitats entre família i formadors tenim moltes garanties d’èxit perquè els nostres joves siguin no només uns professionals de primera fila, sinó unes persones íntegres que puguin afrontar la vida des d’uns valors sòlids.

Formar no és fàcil. Educar és encara més difícil. Però a l’Escola ens agraden els reptes i hi estem compromesos al cent per cent!

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ  DE DADES
Responsable ESCOLA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL MONTSERRAT
Finalitat Respondre a les consultes que realitzen els usuaris
Legitimació Consentiment de l’interessat.
Destinataris No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal.
Drets Accedir, rectificar i suprimir dades, així com altres drets, com s’explica en la informació addicional.
Informació Addicional Pot consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí.

Sessions informatives

Sol·licita la teva visita mitjançant aquest formulari o enviant un email a colmontserrat@xtec.cat

Les visites es realitzaran de dilluns a partir del dilluns 6 de maig a les 18:00h Selecciona a continuació, la sessió en la que estàs interessat