Es necessiten professionals d’FP!

Dani Mauriz, director de l’Escola Montserrat

Fa temps que diem que la Formació Professional és una garantia d’inserció laboral i uns estudis que s’ajusten cada vegada més a les necessitats reals de les empreses. Però és que no ho diem només nosaltres! Randstad Research ha fet un estudi sobre l’escassetat de talent i les competències més demanades en l’àmbit professional, fent una enquesta a més de 4.000 persones entre empreses i treballadors.

I a quines conclusions arriba aquest exhaustiu informe? Que actualment hi ha llocs de treball vacants a més del 65% de les empreses i que gairebé totes han fet, durant el darrer any, algun procés de recerca de nous professionals. I resulta que el 55% de les firmes tenen dificultats per trobar candidats adequats al perfil d’empresa i a les seves necessitats, molts d’ells amb titulacions de Formació Professional.

És només una nova dada que avala la tendència creixent –per sort!- de donar valor a l’FP, perquè aporta una formació específica molt valorada per les empreses i perquè les pràctiques que es fan (tant les obligatòries com la modalitat dual) donen un plus interessantíssim d’experiència laboral als nostres alumnes.

Ja us hem explicat altres vegades que a l’Escola Montserrat fem un seguiment dels nostres exalumnes quan ja han acabat els estudis al nostre centre i els darrers anys tenim la sort de poder dir que en alguns dels cicles que impartim la taxa d’atur dels nostres exestudiants és zero. Aquesta és la nostra voluntat i, de fet, aquest és el nom de la nostra darrera campanya: a l’Escola Montserrat, Atur Zero.

Una altra cosa interessant que extraiem de l’estudi de Randstad Research: moltes de les empreses enquestades diuen que els candidats no ofereixen algunes competències que per a les firmes són vitals: motivació, idiomes, experiència… Aquest és un altre dels grans cavalls de batalla al nostre centre. Volem joves formats en la seva especialitat, sí, però també competents en soft skills, molt més enllà del que diu el currículum formatiu. Treballem cada dia a les nostres aules per promoure la creativitat, la comunicació, la millora de l’anglès i de les competències TIC, del treball en equip…

Només treballant des d’aquesta visió estratègica i en contacte directe amb les empreses, serem capaços d’oferir als nostres joves totes les eines i recursos perquè puguin brillar en la seva carrera professional. Segur que ens queda camí per fer, però estem en la bona direcció! A la nostra Escola, atur zero!

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ  DE DADES
Responsable ESCOLA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL MONTSERRAT
Finalitat Respondre a les consultes que realitzen els usuaris
Legitimació Consentiment de l’interessat.
Destinataris No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal.
Drets Accedir, rectificar i suprimir dades, així com altres drets, com s’explica en la informació addicional.
Informació Addicional Pot consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí.

Sessions informatives

Sol·licita la teva visita mitjançant aquest formulari o enviant un email a colmontserrat@xtec.cat

Les visites es realitzaran de dilluns a partir del dilluns 6 de maig a les 18:00h Selecciona a continuació, la sessió en la que estàs interessat