L’FP dual, molt camí per recórrer

Luis Tabares - Professor de Formació Professional

Luis Tabares, coordinador FP Dual de l’Escola Montserrat

No hi ha res més gratificant per a un docent  que felicitar un alumne que signa un contracte laboral per treballar a la mateixa empresa on ha estat realitzant les pràctiques. De fet, aquest és l’objectiu primordial de la formació professional en modalitat Dual: reduir la taxa d’atur juvenil. Així ho va subratllar Josep Miquel Piqué, president de la Salle Technova Barcelona, a la V Jornada sobre Col·laboració Público-Privada en Educació que  ha tingut lloc a Madrid.

Tot i que enguany no hi hem pogut assistir, celebrem la implicació dels principals protagonistes de la formació professional, centres educatius i empreses, per debatre sobre els mecanismes per estendre la modalitat Dual i deixar constància de la necessitat que tenim mútuament  per tal d’anar adaptant programes i posar-nos al dia.

És cert que el desconeixement d’aquesta ja no tan nova modalitat és el principal obstacle amb què ens trobem però avancem, considero amb bon ritme. Ara, com a mínim, ja moltes empreses n’han sentit a parlar i se senten encuriosides per saber com funciona realment. Aquí és on hem d’esforçar-nos i explicar-los que no és una ampliació de les hores del mòdul d’FCT sinó molt, però molt, més.

Les persones assignades com a  tutores d’empresa de l’alumne s’han de comprometre a complir amb el pla d’activitats de l’alumne, han  de ser conscients que la seva implicació comporta fins i tot un canvi de rol i  esdevé un agent formador més, un guia més en el procés formatiu de l’alumnat; són figures fonamentals i, per aquest motiu, han de rebre tota la formació necessària perquè sàpiguen exercir aquest nou paper.

Sobre aquest últim punt també es va debatre  a la V Jornada sobre Col·laboració Público-Privada en Educació, donat que moltes vegades és complicat seguir aquest contingut acadèmic marcat a causa dels constants  canvis en què es veuen implicades les empreses i que, possiblement, en un futur ja no seran vàlids per a la seva vida professional.

Una raó més per destacar l’estreta relació que ha d’haver-hi entre l’equip docent i l’empresa que col·labora amb nosaltres, per escoltar-nos, adaptar-nos i guiar-nos els uns als altres per poder felicitar el màxim nombre d’alumnes quan acaben la seva formació i esdevenen oficialment un membre més de l’empresa.

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ  DE DADES
Responsable ESCOLA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL MONTSERRAT
Finalitat Respondre a les consultes que realitzen els usuaris
Legitimació Consentiment de l’interessat.
Destinataris No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal.
Drets Accedir, rectificar i suprimir dades, així com altres drets, com s’explica en la informació addicional.
Informació Addicional Pot consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí.

Sessions informatives

Sol·licita la teva visita mitjançant aquest formulari o enviant un email a colmontserrat@xtec.cat

Les visites es realitzaran de dilluns a partir del dilluns 6 de maig a les 18:00h Selecciona a continuació, la sessió en la que estàs interessat