La meva experiència al ITWorldEdu 8

montseprietoMontse Prieto, professora de l’Escola Montserrat

Durant els dies 7 i 8 de març vaig assistir al congrés ITWORLDEDU, celebrat a Barcelona. Aquest congrés  és un dels esdeveniments anuals de referència del sector tecnològic educatiu. Té com a propòsit compartir les novetats tecnològiques, experiències educatives i les aplicacions innovadores de la tecnologia en el món de l’educació.

El congrés inclou diferents tipus d’activitats. Conferències plenàries, taules rodones i sessions especials amb la participació d’experts de reconegut prestigi internacional en l’àmbit educatiu i tecnològic, empreses del sector i representants de la cadena de valor educativa.

Vaig quedar molt impressionada per les exposicions dels ponents, tots ells de reconegut prestigi. La conferència inaugural la va fer Francesc Pedró, qui ens va exposar que s’acostava una tempesta, referint-se al fet que la tecnologia ho està envaint tot, també l’educació.

José Antonio Medina ens va parlar sobre el talent. De quina manera potenciar-lo, tenint en compte que tenim dos tipus d’intel·ligència, l’executiva i la generadora. També ens va parlar de com hem d’encabir la formació i la tecnologia en un entorn VUCA (volàtil, incert, complex i ambigu). D’ell em quedo amb la frase: “Un burro delante del ordenador continúa siendo un burro”.

El més simpàtic, però, va ser Fernando Trujillo, que ens va mostrar la seva visió sobre les competències bàsiques, fent molt amena la xerrada amb el seu humor gadità. Com a conclusió ens va fer veure que les competències no eren el nostre enemic sinó el nostre aliat.  També ve fer èmfasi en la importància de l’aprenentatge col·laboratiu.  Els alumnes no només aprenen el que el professor els ensenya sinó també dels seus propis companys.

Presentacions de bones pràctiques a càrrec de representants de centres educatius i de les empreses proveïdores de solucions.

En aquest cas hi havien tres sales per escollir, jo vaig atendre a les xerrades sobre el TEACHERSPRO, una innovadora plataforma en línia que permet l’anàlisi, el desenvolupament i la certificació de les habilitats i competències docents, així com l’oportunitat de compartir-le. També vaig assistir a la presentació d’un monitor tàctil, com si fos una mega Tablet. Però amb un software que et permet crear activitats al moment i, per últim, a la xerrada de MARINVA, que fan projectes de gammificació a les escoles.

Presentacions de les millors experiències de la mà dels alumnes i professors.

Les escoles van explicar com utilitzen la tecnologia per fer més amè el coneixement. Ens van parlar dels Chromebooks, de diferents apps, d’impressores 3D. Molt enriquidor.

 A l’Escola Montserrat posarem en pràctica moltes de les idees que han sorgit d’aquest congrés… STAY TUNED!

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ  DE DADES
Responsable ESCOLA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL MONTSERRAT
Finalitat Respondre a les consultes que realitzen els usuaris
Legitimació Consentiment de l’interessat.
Destinataris No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal.
Drets Accedir, rectificar i suprimir dades, així com altres drets, com s’explica en la informació addicional.
Informació Addicional Pot consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí.

Sessions informatives

Sol·licita la teva visita mitjançant aquest formulari o enviant un email a colmontserrat@xtec.cat

Les visites es realitzaran de dilluns a partir del dilluns 6 de maig a les 18:00h Selecciona a continuació, la sessió en la que estàs interessat