El dual arriba fort i apunta al futur

dani_maurizDani Mauriz, director de l’Escola Montserrat

Ja us hem anat explicant que la nostra Escola està treballant per fer una aposta decidida, valenta i ambiciosa el curs vinent: implantar la formació dual en cinc nous cicles de grau superior i mitjà, per facilitar la inserció de l’alumne al mercat laboral i per treballar braç a braç amb les empreses perquè la formació dels nostres joves s’ajusti a les demandes i necessitats reals del mercat.

En la formació dual, l’alumne cursa el primer curs del cicle al centre formatiu i el darrer trimestre fa pràctiques no remunerades. Però el segon curs del cicle, combina de setembre a juny algunes hores de formació teòrica a l’escola amb 25 hores setmanals de treball en empreses, cobrant uns 300 euros al mes i amb alta a la Seguretat Social. Per a l’empresa suposa incorporar personal jove, flexible, en període de formació, i adaptar-lo a la seva manera de treballar i als seus protocols, a un cost molt reduït. Per a l’alumne significa entrar de ple al mercat laboral mentre encara estudia i preparar-se per ser un professional de primera línia.

Alguns països capdavanters ja fan una aposta clara i majoritària per la formació en modalitat dual. Al nostre encara no està tan consolidat, però l’Escola Montserrat fem un pas qualitatiu important perquè creiem en aquest nou model i perquè volem joves preparats per al mercat laboral real.

Fa mesos que dediquem hores i hores a anar posant les bases per fer aquest projecte realitat. I ara ha arribat el moment de començar a recollir els fruits i de confirmar que anem pel bon camí, que l’estem encertant i que el territori comparteix aquest repte. Tenim gairebé una setantena d’empreses, administracions i entitats interessades en signar el conveni de col·laboració amb l’Escola Montserrat per fer realitat l’aplicació de la modalitat dual en cinc nous cicles a partir del curs vinent. Empreses, administracions i entitats que ens donen el seu suport i s’impliquen en aquesta nova manera de preparar i formar els nostres joves; que creuen en el treball conjunt entre centre formatiu i empresa; que aposten per col·laborar en la formació dels alumnes i aportar el seu valor, la seva expertesa i el seu know-how per ajudar els joves a ser professionals preparats i amb experiència.

L’Escola Montserrat comença a tenir unes quantes dècades d’història al seu darrere. Durant anys i anys ha demostrat la seva capacitat d’adaptació al medi i a les noves realitats socials, la seva actitud proactiva en l’àmbit de la formació i el seu compromís amb l’educació i l’acompanyament en el creixement dels nostres joves. Ara fem un nou pas endavant en aquesta aposta, convençuts que el futur depèn dels qui vénen i que és obligació de tots ajudar i participar en la seva formació com a persones i com a professionals.

Estem encantats i il·lusionats amb aquest nou repte. La feina no ens espanta i els resultats poden ser brillants. Si Alemanya ho fa, per què no hem de poder fer nosaltres? Endavant!

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ  DE DADES
Responsable ESCOLA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL MONTSERRAT
Finalitat Respondre a les consultes que realitzen els usuaris
Legitimació Consentiment de l’interessat.
Destinataris No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal.
Drets Accedir, rectificar i suprimir dades, així com altres drets, com s’explica en la informació addicional.
Informació Addicional Pot consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí.

Sessions informatives

Sol·licita la teva visita mitjançant aquest formulari o enviant un email a colmontserrat@xtec.cat

Les visites es realitzaran de dilluns a partir del dilluns 6 de maig a les 18:00h Selecciona a continuació, la sessió en la que estàs interessat