El curs vinent… més cicles en modalitat dual

dani_maurizDani Mauriz, director de l’Escola Montserrat

Creiem en la Formació Professional i sabem que té un futur brillant si sap adaptar-se a la realitat canviant i a les noves necessitats socials i empresarials. I com que n’estem convençuts de debò, volem apostar-hi de valent.

Vam començar fa dos anys l’experiència de fer Comerç Internacional amb modalitat dual. Aquest sistema combina les classes al centre amb la formació pràctica en una empresa, de forma remunerada per a l’alumnat. Un forma ideal d’adquirir coneixements plenament adequats a les necessitats del mercat laboral i que dóna facilitat als joves per integrar-se al món professional fins i tot abans d’acabar els estudis.

La modalitat dual es confirma com un dels puntals de futur per a la Formació Professional. L’experiència de països capdavanters com Alemanya ho avala. La nostra experiència, també.

Així doncs, ens veiem forts i capacitats per estendre la modalitat dual a altres cicles de grau superior que fem al nostre centre. Estem treballant, i molt, perquè el proper curs tinguem la possibilitat d’oferir aquest tipus de formació a Educació infantil, Administració i finances i Màrqueting i publicitat.

Estem fent prospecció d’empreses i institucions del nostre territori, que creguin en el projecte i que es comprometin a formar i contractar els nostres alumnes. La rebuda és fantàstica i ens dóna moltes esperances que, amb esforç i treball constant, aconseguirem fer-ho realitat.

No ens cansarem de repetir que la Formació Professional és una opció d’estudis tan vàlida com qualsevol altra. De fet, les dades d’inserció laboral ens situen per sobre d’altres opcions. I si alguna cosa podem fer des de la FP és potenciar i aprofundir en el seu sistema eminentment pràctic d’aprendre un ofici o una professió.

Les classes magistrals a l’aula han passat a la història. Avui, qualsevol pot trobar informació i respostes a través de les noves tecnologies. Ara, el que cal no són els ensenyament teòrics, sinó dotar de capacitat els nostres joves perquè sàpiguen on trobar informació, com contrastar-la i com utilitzar-la. I facilitar-los la integració, com més aviat millor, a un entorn laboral real que els permeti desenvolupar aptituds com el treball en equip, la resolució de conflictes reals, la resposta davant les necessitats d’un client…

La modalitat dual ens permet treballar tots aquests aspectes durant els anys de formació. L’alumne estudia i treballa alhora, estén la seva xarxa de contactes, incorpora experiència professional i, amb tot això, aconseguim uns joves més formats i més preparats que mai.

Alguns dels cicles que oferim a l’Escola Montserrat són els més demandats per les empreses per contractar els professionals formats en aquests àmbits. Què millor que estrènyer la relació entre l’Escola  i les empreses/institucions perquè la formació que rebin els nostres alumnes sigui la més adequada a la demanda laboral del mercat?

Tot plegat és una bona feinada, un munt d’hores d’idear, projectar, visitar i treballar. Però estem convençuts que val la pena. Només essent agosarats aconseguirem excel·lir. El repte ja és damunt la taula. Som-hi!

 

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ  DE DADES
Responsable ESCOLA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL MONTSERRAT
Finalitat Respondre a les consultes que realitzen els usuaris
Legitimació Consentiment de l’interessat.
Destinataris No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal.
Drets Accedir, rectificar i suprimir dades, així com altres drets, com s’explica en la informació addicional.
Informació Addicional Pot consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí.

Sessions informatives

Sol·licita la teva visita mitjançant aquest formulari o enviant un email a colmontserrat@xtec.cat

Les visites es realitzaran de dilluns a partir del dilluns 6 de maig a les 18:00h Selecciona a continuació, la sessió en la que estàs interessat