L’FP es consolida com una de les millor opcions formatives. Amunt el teló!

dani_maurizDani Mauriz, director de l’Escola Montserrat

Aquests dies toca dir allò tan típic de “si que passen ràpid les vacances” i arromangar-nos per posar-ho tot en dansa per a l’inici del nou curs. Per als qui ens dediquem al món formatiu, el mes de setembre és una bogeria engrescadora que ens porta presses, il·lusió, nous reptes i ganes de veure com s’omplen les aules, de rebre els nous alumnes i de retrobar-nos amb aquells amb qui ja hem compartit temps i complicitats.

Tenim ganes de curs 2015-2016. Cada any tenim ganes de començar, però aquest setembre encara potser una mica més, perquè l’inici de curs arriba avalat per unes dades que situen la Formació Professional com una de les millors opcions acadèmiques i perquè, què carai, estem contents de veure que tenim raó quan defensem la utilitat, la dignitat i la qualitat d’aquests estudis que estimem tant.

Una mapa d’inserció laboral dels estudiants d’FP elaborat a nivell estatal i fet públic fa pocs dies ens diu coses com aquestes:

  • Els contractes a alumnes d’FP creixen més que els dels estudiants universitaris: les contractacions a estudiants de Formació Professional han crescut un 14% durant l’any 2014.
  • El 6,5% d’aquests contractes han estat indefinits en el cas de cicles de grau superior. És un percentatge encara lluny de l’estabilitat professional, però molt superior al que es dóna en el cas de persones sense formació o amb estudis primaris.
  • La Formació Professional es consolida com un gran valor per als llocs de treball de qualitat.

L’estudi aporta un munt de xifres i dades però ens quedem amb la idea general que anem pel bon camí, que les empreses valoren cada cop més la Formació Professional i que aquesta opció ha deixat de ser l’aneguet lleig del món acadèmic per convertir-se en una opció molt ben valorada i amb un índex d’inserció laboral a tenir molt en compte.

I sabeu què? Que per acabar d’arrodonir l’inici de curs, encara n’hi ha més! Resulta que d’entre els 4 primers cicles amb més contractes el 2014, tres els fem a l’Escola Montserrat! Gestió administrativa, Administració i finances i Educació infantil són algunes de les titulacions amb més demanda. Una altra bona notícia per començar el curs plens d’energia i amb ganes de menjar-nos el món.

Ara només ens falta la peça clau: que els alumnes omplin les aules. Persones que amb la seva versatilitat, la seva frescor i la seva capacitat d’adaptació i d’aprenentatge ens fan cada dia més apassionats de la nostra feina. Anem a polir els darrers detalls, que som a punt d’obrir el teló!

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ  DE DADES
Responsable ESCOLA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL MONTSERRAT
Finalitat Respondre a les consultes que realitzen els usuaris
Legitimació Consentiment de l’interessat.
Destinataris No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal.
Drets Accedir, rectificar i suprimir dades, així com altres drets, com s’explica en la informació addicional.
Informació Addicional Pot consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí.

Sessions informatives

Sol·licita la teva visita mitjançant aquest formulari o enviant un email a colmontserrat@xtec.cat

Les visites es realitzaran de dilluns a partir del dilluns 6 de maig a les 18:00h Selecciona a continuació, la sessió en la que estàs interessat