2 + 2 = 5? Toca fer maletes

rosergostRoser Gost. Professora de l’Escola Montserrat

Cada cop són més les empreses i institucions que es plantegen acords i aliances. Quan col·laborem i no competim ens trobem amb la sinergia: el tot és més que la suma de les parts. El resultat  aprofita i maximitza les qualitats i fortaleses de cada part i tots hi guanyem, en el nostre cas, els alumnes.

I això és el que hem fet amb un objectiu clar i amb visió de futur. Hem fet les maletes.

I allà ens teniu, al Lycée International Jules Guesde de Montpellier. La negociació va ser tranquil·la, eficient i pràctica perquè les dues parts teníem clara la importància del  Win-Win (jo guanyo, tu guanyes) i sobretot anar poc a poc i amb objectius reals i assolibles.

I per què?

Si ens parem a pensar en les necessitats  actuals dels alumnes,  ens anticipem  a les futures, i ens plantegem què els demanarà el món laboral a curt i llarg termini  ens adonem que les típiques clases magistrals ja no són suficients.  La teoria és una eina útil però no única.

En el món educatiu necessitem tenir una ment oberta, mirar enfora i aprofitar tot allò que els beneficiarà de manera exponencial. Actualment, col·laborem amb empreses i institucions però ara tocava donar un pas més enllà.

I això què ens permetrà?

L’acord, a grans trets, permetrà als nostres alumnes:

  • Estudiar una part del currículum a Montpellier. Les classes seran en francès i hem vetllat per aquelles matèries que es realitzen en grup.
  • Fer pràctiques en una empresa francesa.
  • Col·laborar en projectes comuns entre els dos centres. Això inclou treballar junts dins i fora les aules.

Com se’n sortiran d’aquestes experiències no està escrit en cap llibre i això és el que pretenem, perquè els donarà un bagatge que els serà útil tota la vida.

Els protagonistes reals d’aquesta història i d’aquest viatge són els alumnes, així que també hi havien de ser. Per a nosaltres va ser una experiència motivadora i engrescadora: conèixer millor les seves inquietuds i motivacions, el seu tarannà fora de classe, com passaven d’una aula de francès al món real, el seu “savoir faire”… i van superar les nostres expectatives amb escreix. Els volem felicitar ja que fer les maletes en tots els àmbits de la vida és un senyal de força i valentia.

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ  DE DADES
Responsable ESCOLA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL MONTSERRAT
Finalitat Respondre a les consultes que realitzen els usuaris
Legitimació Consentiment de l’interessat.
Destinataris No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal.
Drets Accedir, rectificar i suprimir dades, així com altres drets, com s’explica en la informació addicional.
Informació Addicional Pot consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí.

Sessions informatives

Sol·licita la teva visita mitjançant aquest formulari o enviant un email a colmontserrat@xtec.cat

Les visites es realitzaran de dilluns a partir del dilluns 6 de maig a les 18:00h Selecciona a continuació, la sessió en la que estàs interessat