Ara toca decidir el nostre futur… i la FP és una molt bona opció

dani_maurizDani Mauriz, Director de l’Escola Montserrat

L’altre dia llegia la història de l’Hugo, un dels milers de joves que, atrapats per la crisi econòmica, s’han vist abocats a reinventar-se per sobreviure professionalment. En el seu cas, després d’acabar dos graus universitaris i veure que no trobava feina, va optar per formar-se en un grau de formació professional. La seva història era compartida per altres joves que buscaven una formació pràctica i adaptada a les necessitats reals del mercat laboral. En el mateix article es donaven dades, les podem agafar amb pinces, però segurament perfilen una tendència: 2.000 universitaris al País Basc i un miler a Galícia que havien optat per passar dels estudis universitaris a la Formació Professional.

Vagi per endavant el meu respecte i la meva admiració per la qualitat del sistema universitari català. Però deixeu-me defensar també el “meu territori”. Deixeu-me treure pit ara que, després de molts anys de picar pedra i d’estar considerats estudis de segona categoria, sembla que la Formació Professional comença a fer-se el lloc que es mereix i a obtenir reconeixement social. Quants de nosaltres havíem sentit allò de “la FP és per als qui no serveixen per estudiar”? Doncs us puc ben assegurar que al nostre centre els alumnes serveixen per a aprendre, per desenvolupar les seves capacitats, per tenir idees genials i ensenyar-nos coses cada dia.

La FP no és ni millor ni pitjor que d’altres opcions formatives: tothom ha de buscar allò que s’adapti més als seus objectius i a les seves inquietuds. Però, en aquests moments, les xifres ens avalen i els joves formats en FP tenen un percentatge d’inserció laboral major que d’altres col·lectius.

Ara toca decidir el vostre futur… en unes setmanes s’obriran els terminis de preinscripció i haureu de decidir què voleu estudiar l’any que ve i on voleu fer-ho. De fet, alguns centres com el nostre, ja tenim obert el període de reserva de places per als cicles de grau superior, no concertats, i els alumnes comencen a apuntar-s’hi per assegurar-se que el proper curs podran cursar els estudis que els agraden, aprendre una professió, estudiar en un centre on estem enamorats de la Formació Professional i hi creiem. I em sembla que això es nota…

Una darrera xifra: el 70% dels joves que es matriculen a la nostra escola vénen recomanats per alumnes o exalumnes del centre. Això potser vol dir que no ho fem malament del tot, i que la FP i l’Escola Montserrat són una bona opció de futur!

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ  DE DADES
Responsable ESCOLA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL MONTSERRAT
Finalitat Respondre a les consultes que realitzen els usuaris
Legitimació Consentiment de l’interessat.
Destinataris No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal.
Drets Accedir, rectificar i suprimir dades, així com altres drets, com s’explica en la informació addicional.
Informació Addicional Pot consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí.

Sessions informatives

Sol·licita la teva visita mitjançant aquest formulari o enviant un email a colmontserrat@xtec.cat

Les visites es realitzaran de dilluns a partir del dilluns 6 de maig a les 18:00h Selecciona a continuació, la sessió en la que estàs interessat